GENEL - 22 Mayıs 2018 Salı 17:28

Başkan Yılmaz, “Yaz döneminin gelmesiyle beraber hızlı tempoda çalışıyoruz”

A
A
A
Başkan Yılmaz, “Yaz döneminin gelmesiyle beraber hızlı tempoda çalışıyoruz”

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ilçedeki çalışmaları değerlendirerek “Yaz döneminin gelmesiyle beraber hızlı bir tempo içerisinde çalışıyoruz.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ilçedeki çalışmaları değerlendirerek “Yaz döneminin gelmesiyle beraber hızlı bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Kış şartlarıyla yarım bıraktığımız, devam edemediğimiz işlerin hepsini inşallah kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.


Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İş-kur TYP kapsamında belediye park bahçelerde çalışan personel ile sohbet ederek yapılacak olan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Yılmaz, “Yaz döneminin gelmesiyle beraber hızlı bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Kış şartlarıyla yarım bıraktığımız, devam edemediğimiz işlerin hepsini inşallah kısa zamanda tamamlayacağız. Bu arada İş-Kur’un toplum yararına çalışma programında işe başlattığı 49 kişi belediyemizde çalışıyor. Kendilerine buradan şükranlarımı sunuyorum. Genelde çoğunluğunu park bahçelere görevlendirdik. Güzel bir hizmet olacak, onlar da bize destek sağlayacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Bulvarlarımız, içme suyumuz, park bahçelerimiz, asfaltlama, yama çalışmalarımız başlamak üzere. Her yönüyle çalışıyoruz. Kozlu’nun girişine simge koyduk. Bir değişiklik olsun istedik. Kozlu’da olmayan bir şeyi yapmak istedik. O da bizim hoşumuza gitti. Kozlu’nun kalbi oldu. Işıklandırmaları, asfaltlamaları ve bulvar ile birlikte Kozlu’nun güzel bir girişi olacak. Buradan devam edeceğiz, kendi hizmet binamız olan TTK sahasının içine kadarki şantiye binamıza kadar devam edecek. Asfaltlama çalışmalarımız olacak. Sahil park projemiz devam edecek. İhalesini yapmak üzereyiz. Kozlu’ya yakışır Pazar yeri, otopark, kültür hizmetlerini sunacağımız veya konferans salonu olarak da düşünebilir projesini çiziyoruz. Kaynakları hazır. O yönde sıkıntımız yok. Hemen ihalesini yapıp yer teslimi yapabiliriz, Kozlu revaçta” diye ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Osmaneli’nde 23 Nisan coşkuyla kutlandı Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Osmaneli’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İlçedeki tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş tarafından Osmaneli Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ilçe stadyumunda devam etti. Buradaki kutlamalara, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Bekir Torun, Cumhuriyet Savcısı İsmail Küçükdağ, Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Güzel, Emniyet Müdür vekili Selçuk Karakaş Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti başkanları, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Osmaneli İlkokul Müdürü Şenol Altıntaş, "Bugün burada 104’üncü yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün dünya çocuklarına kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza armağan eden başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz" dedi. Programda ayrıca günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Çocuk oyunlarının oynandığı ve tekvando gösterilerinin ardından dereceye giren öğrencilere Kaymakam Yüksel Ünal ve protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ilçede bütün okullarda coşkuyla kutlandı.
Konya Meke Gölü havaların ısınmasıyla yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü, havaların ısınmasıyla karavanla geziye çıkan yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla karavan ile Türkiye’ye gelen turistler, Karapınar’da doğal güzellikleri geziyor, Meke Gölü’nde kamp yapıyor. Meke Gölü yeraltı sularının çekilmesi ve kuraklık gibi sebeplerden dolayı kurudu. Buna rağmen kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Meke Gölü, ilkbahar mevsiminde de karavanları ile seyahat eden yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Karavanları ile Yunanistan’dan yola çıkan ve Türkiye’de birçok yeri gezdikten sonra Karapınar’a ulaşan İsviçreli çiftler Philippe ve Petra Müller ile Sabine ve Reto Huber, Avusturyalı Walter Frashing ve eşi Sandra, Meke Gölü’nde mola verdi. Yürüyüş yapıp, gün batımını ve gün doğumunu izleyen turistler burada kamp yaptı. İsviçreli Philippe Müller, 4 hafta önce Yunanistan’dan gelerek Türkiye’de seyahate başladıklarını ifade ederek, "Karapınar’ı ve özellikle Meke Gölü’nü çok sevdik. Türk yemeklerini ve insanların bizlere karsı olan tutumları çok güzeldi. Bir sonraki durağımız Kapadokya olacak. Dünyada su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı var. Su kaynaklarının çok fazla kullanılması ve küresel ısınmanın olumsuz etkileri tüm dünyada görülüyor. Meke Gölü’nün susuz hali bile etkileyici” dedi. Avusturalı Walter Frashing, Meke Gölü’nde su olduğu zamanın fotoğraflarını gördüklerini ve çok etkilendiklerini kaydederek, ”Gölün bu hali çok üzücü. İklim değişikliği burayı da kötü etkilemiş. Su dolu fotoğrafları çok güzeldi. Bu haline insan üzülüyor. Bizler de harika manzaranın tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çektik” şeklinde konuştu.