EĞİTİM - 02 Ekim 2017 Pazartesi 11:04

BEÜ’de beyaz önlük giyme töreni

A
A
A
BEÜ’de beyaz önlük giyme töreni

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi’ nde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile Fakülteye yeni katılan Dönem I öğrencilerine eğitimleri ve meslekleri boyunca en çok kullanacakları arasında olan önlükleri giydirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi’ nde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile Fakülteye yeni katılan Dönem I öğrencilerine eğitimleri ve meslekleri boyunca en çok kullanacakları arasında olan önlükleri giydirildi.


Dekanlar, Müdürler, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler ile öğrenci ailelerinden oluşan yoğun bir katılımın gözlendiği törende ayrıca konuşmacı olarak davet edilen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu, “Geleceğin Tıbbına Yeni Bir Bakış ve İbn-i Sina” temalı ilk ders sunumunu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan yaptığı konuşmada Fakültenin tanıtımı, amaç ve hedefleri ile beklenen yeterlilik ve yetkinlikler üzerine bilgi verdikten sonra eğitim-öğretim kalite politikası kapsamında yapılan çalışmaları ve iyileştirmeleri özetledi. Fakülte olarak mezuniyet öncesi eğitim programını ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda güncellediklerini, akreditasyon başvurusu kapsamında özdeğerlendirme raporunu tamamlayarak akreditasyon derneği TEPDAD’a gönderdiklerini ve eğitim-öğretim ile ilgili gereken tüm kurul ve komisyonları oluşturduklarını belirterek bütün bu süreçlerde özverili çalışma, azim ve kararlılığı ile sınırsız destek veren Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkürlerini vurguladı. Prof. Dr. Borazan; “Bugün bu yolda beyaz önlük giyerek ilk adımı atacak olan genç tıbbiyelilere başarılar diliyorum” dedi.


Düzenlenen törenin bir sonraki bölümünde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Emin Kansu, “Geleceğin Tıbbına Yeni Bir Bakış ve İbn-i Sina” konulu konuşmasında “Precision Medicine” diye adlandırılan ve hastaya özgü tedavi yaklaşımını benimseyen geleceğin tıbbı ile İbn-i Sina ve tıptaki önemine değindi. Prof. Dr. Kansu ayrıca genç tıbbiyelilere öneri ve öğütlerde bulundu. Prof. Dr. Kansu’ya katkılarından dolayı Dekan Prof. Dr. Ali Borazan tarafından teşekkür belgesi ve öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Daha sonra 2003-2006 yılları arasında Tıp Fakültesinde Dekanlık görevinde bulunmuş olan ve halen Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine devam etmekte olan Prof. Dr. Gamze Mocan törenin önemi üzerine kısa bir konuşma yaparak öğrencilere yönelik Tıp eğitimi üzerine tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Mocan’a sunulan teşekkür belgesi sonrasında kornea nakli operasyonlarına başlamalarından dolayı Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş’a teşekkür belgesi takdim edildi.


Törenin son bölümünde ise öğrencilere Dekanlar, Müdürler ve Öğretim Üyeleri tarafından öğrencilere önlüklerinin giydirilmesi ve anı resimlerinin çekilmesiyle tören son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.