GENEL - 29 Eylül 2017 Cuma 10:57

Kanatlı Hayvan Üreticileri genel merkezi açıldı

A
A
A
Kanatlı Hayvan Üreticileri genel merkezi açıldı

Kanatlı hayvan üreticileri üyeleri genel merkezin açılışında Ankara’da bir araya geldiler.

Kanatlı hayvan üreticileri üyeleri genel merkezin açılışında Ankara’da bir araya geldiler.


Aralarında Zonguldak Kanatlı Üreticiler Birliği’nin de yer aldığı Türkiye Kanatlı Hayvan Üreticiler Birliği Genel Merkezinin açılışında milletvekilleri, Tarım Bakanlığı yetkilileri ve Kanatlı Hayvan Üreticileri Üyeleri katıldı. Düzenlenen açılış konuşmasında davetlilere hitap eden Türkiye Kanatlı Hayvan Üreticiler Birliği Genel Başkanı Abdullah Koç, "Biz bundan 5 ay önce bu yola çıkarken hiç bir kurum ve kuruluş tarafından tanınmayan bu üreticilere kimlik kazandırmak istiyoruz dedik. Buda yönetmelik ile olacaktı artık son aşamadayız. Artık Türkiye’de on dört bin işletmesi olan Türkiye protein ihtiyacının yüzde otuzunu karşılayan bizler artık resmi olarak tanınıyoruz. Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen sayın milletvekillerimize ve sayın bakanlık yetkililerine üyelerimiz adına teşekkür ediyor, genel merkez ofisimizin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Kanatlı Hayvan Dairesi Başkanı Hakan Öztürk yaptığı konuşmada, "Bizim taraf olmamız mümkün değil biz yönetici entegreler ile birliklerin arasındayız ve iki tarafın ilişkilerini düzenlemek durumundayız yapmamız gereken bu idi. Sözleşmelerde bir standardizasyon yoktu onu sağlamaya çalıştık. Merkez birliğinin kurulması birlikler adına bakanlıkta muhatap bulmasını sağladı. Üreticileri sahip oldukları hakları almaları için düzenlemeler planlamalar yaptık birliklerde entegreler ile üreticileri adına pazarlık etme şansı verdik ama bu hakları gaddarca kullanmayalım entegreler varsa üreticiler var. Bir elmanın iki yarısı gibisiniz bir birinizi üzmeden karşılıklı anlaşarak bu haklarınızı kullanın Türkiye’nin bu üretime ihtiyacı var. Hem biz kazanalım hem Türkiye kazansın diyor saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.


Türkiye Kanatlı Hayvan Üreticiler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Osman Bayraklı ise misafirlere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"Öncelikle genel merkezimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan milletvekillerimize, bakanlık yetkililerimize ve siz değerli üyelerimize içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler Türkiye Kanatlı Hayvan Üreticiler Birliği bugün Ankara’da genel merkezimizin ofisinin açılışını yapmanın gururu içindeyiz bizlere emek veren, destek veren herkese üyelerimiz adına şükranlarımı teşekkürlerimi sunuyorum."


Açılış törenine, Zonguldak AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Danışmanı Yunus Kılıç, Teşkilatlanma Daire Başkanı Mehmet Lokman Ramazanoğlu, Kanatlı Hayvan Daire Başkanı Hakan Öztürk, Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali Ergin, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Daire Başkanı Salih Çelik, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir