GENEL - 16 Kasım 2018 Cuma 16:37

Kdz. Ereğli’de gençlik meclisi seçimi yapıldı

A
A
A
Kdz. Ereğli’de gençlik meclisi seçimi yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Belediyesi’nin 2018-2019 Gençlik Meclisi seçimlerinin ilki, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Belediyesi’nin 2018-2019 Gençlik Meclisi seçimlerinin ilki, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.


Kdz.Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile düzenlediği ve okul spor salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Meclise aday olan gençlere başarılar dileyen 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Uysal, Geçlik Meclisi seçimlerinin yapılmasında okullarının tercih edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Kdz. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal‘da, öğrencilere “ Bizlerin amacı sizlere daha yaşanabilir bir şehir bırakmaktır” dedi.


Uysal, “Siz gençlerimiz, umudumuz ve yarınımızsınız. Sizlerden özgüven sahibi olmanızı, çok kitap okumanızı istiyorum. Kdz.Ereğli’mizin geleceği için siz gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Uysal konuşmasının ardından temsili olarak oy kullandı ve Gençlik Meclisi Başkanlığına aday olan 8 öğrenciye başarılar diledi. 4 Erkek, 4 Kız öğrenci olmak üzere, 8 adayın yarıştığı seçim sonucunda öğrencilerden Nesrullah Gökçek ve Ebrar Danışmaz Gençlik Meclisi Başkanlığına seçildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Define ararken mağarayı çökerttiler... 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Bursa’nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak kazı yapan definecilerden mağarayı çökertti. Göçük altında kalan 3 defineci hayatını kaybetti. Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, ikisi de mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu. Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur da operasyonu bizzat yerinde yönetti. Edinilen bilgiye göre, İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii’nde 3 arkadaşın bir mağarada kaçak kazı yaptığı sırada göçük sonucu kayalar devrildi. Uzun süredir mağaranın definecilerin hedefinde olduğu ve dönem dönem kazılar yapıldığı iddia edildi. İhbar üzerine bölgeye giden jandarma ve 112 ekipleri mağaranın girişinde definecilerden birinin cansız bedenine ulaştı. Mağaranın içerisinde 2 kişinin daha bulunduğu ihbarı üzerine Jandarma ekipleri arama kurtarma ve AFAD ekiplerini istedi. Olay yerine gelen arama Damga ve Meftun isimli kurtarma köpekleri 2 definecinin cansız bedenine ulaştı. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3’e çıktı. Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyla ilgili araştırması da sürürken, definecilerin cansız bedenlerinin mağaradan çıkarılacağı ve otopsiye kaldırılacağı öğrenildi. Jandarma da olayla ilgili gözcü konumunda başka kişiler olup olmadığını detaylı şekilde soruşturuyor. Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, "Şahıslara akşamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. Doğum yeri bu köy olan ancak Gölcük’te oturan kişiden haber alınamamış. Daha önceden de bu işleri yaptığı tahmin edilen kişilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruşturuyor" dedi.