EKONOMİ - 20 Mart 2018 Salı 10:48

Kdz. Ereğli’nin elpek bezi Japonya’da sergileniyor

A
A
A
Kdz. Ereğli’nin elpek bezi Japonya’da sergileniyor

Kdz.

Kdz. Ereğli’nin elpek bezi Japonya’da görücüye çıktı. Sergi ile Zonguldak’ın ihracatına katkı sağlamak ve Kdz. Ereğli’de el emeği göz nuruyla elpek bezini dokuyan kadınlara da iş imkanı sağlanması hedefleniyor.


15 yıldır Japonya’da yaşayan Zonguldaklı iş adamı Murat Ensici Japonya’da kurduğu Gelişim Marble And Carpet Co. Ltd. şirketi ile Türkiye’nin el dokuması kilimlerinin ithalatını ve satışını gerçekleştiriyor. Şirketinin el dokuması kilimler konusunda uzmanlaştığını ve bu alanda Japonya’da geniş bir müşteri portföyüne sahip olduğunu belirten Ensici, 15 yıllık birikimini memleketi için de kullanmak istediğini belirtti.


Bu yönde yaklaşık 5 yıl önce Kdz. Ereğli’den ilk defa elpek bezi ithalatını gerçekleştirdiğini anlatan Ensici, "Ancak işlerimin yoğun olması sebebiyle elpek bezinin tanıtımı ve satışı konusunda gereği kadar zaman ayıramamıştım. Kayıp bir beş yıl oldu. Ancak elpek bezini Japon müşterilerimize tanıtma amacıyla eşimle bir çalışma yaptık. Yaklaşık 6 ay önce eşim ve ben yakın tanıdığımız moda tasarımcısı ile görüşmelerimize başlardık. Japonya’da kaliteli bir pazara ulaşmak için elpek bezinin sadece dokunmuş haliyle değil ayrıca elpek bezinden ne tür ürünler yapılabileceği konusunda bir çok ürün tasarladık. İlk olarak ortaya çıkardığımız çanta ve cüzdanları satarak elpek bezi ürünleriyle birlikte ilk defa sergilemekteyiz. Şirketimizin 15. yıl dönümünde olması sebebiyle elpek bezinin tanıtımına ayrıca bir önem veriyoruz. Memleketimize olan vefa borcumuzu ödemek için elimden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Has bel kader 15 yıl içerisinde ülkemizin ve memleketimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Ülkemizin imajını en yüksek seviyeye çıkartmak için mücadelemizden vazgeçmedik. Zonguldak’taki yetkili ve ilgililerimiz samimi ve gerçekçi olurlar da memleketimizin tanıtımı için bir taş koyarlarsa bende şahsım ve şirketim olarak üç taş koymaya her zaman hazır olduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.


Sergi ise 15-19 Mart 2018 tarihleri arasında Japonya’nın Nagasaki Eyaletinin Ishaya şehrinde gerçekleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcilerini ağırladı. İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Satış Direktörü Salih Çiftçi, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Bu manada turizmde yapılan her çalışma şehrin bütününe yansıyor. Bizlerde bu bilinçle özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu manada düzenlenen bu infoyu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer infolarla ilimizi turizm alanında hak ettiği yere getireceğiz. Ben bu duygularla bu infonun ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Seyahat acenteleri sahipleri ise ise amaçlarının geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası İranlı turistlerin duyduğu kaygıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Van, seçim sürecinde iki gün istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür sona erdi ve şehrimiz yine eski huzur ve güven ortamına kavuştu. Bizlerde bu manada kaygılanan İranlı misafirlerimize bu güven ve huzur ortamını tekrar yaşatmak için bu infoyu düzenledik. İlimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.