GENEL - 22 Kasım 2017 Çarşamba 15:28

Kdz. Ereğli’nin il olması için çalışma başlatıldı

A
A
A
Kdz. Ereğli’nin il olması için çalışma başlatıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve sanayi Odası’nda Ereğli’nin 82.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve sanayi Odası’nda Ereğli’nin 82. İl olması için siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri bir araya geldi.


Kdz. Ereğli TSO’da gerçekleştirilen toplantıda siyasi parti ve STK temsilcileri tek tek söz alarak görüşlerini açıkladı. Kdz. Ereğli TSO Başkan Vekili Sertan Ocakçı, toplantıya katılanlara teşekkür etti.



“Bartın’a, Karabük’e ve Bayburt’a helal olan Ereğli’ye de helaldir”


Burada konuşma yapan AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli’nin il yapılması yönünde Ankara’da bir çalışma olmadığını ancak ülke genlinde 2-3 yerin il yapılması durumunda Ereğli’nin de bunların arasında yer alabileceğini dile getirdi. Çakır konuşmasında “Yıllarca Büyük Zonguldak’ın abiliğini yapmış Köksal Toptan’ın Zonguldak’a merkezden bakışının daha farklı olmasını bekleyemeyiz. Ama biz Ereğli’den bakıyoruz, Ereğli’miz için mücadele ediyoruz. Bartın’a helal olan, Karabük’e helal olan, Gümüşhane’ye helal olan, Bayburt’a helal olan Ereğli’ye de helal olsun diye buradayız. Türkiye şu anda büyükşehir ve bütün şehir ile ilgili bir çalışma söz konusu. Biz doğru bilgiyi katılımcılarla paylaşacağız ama aldığınız her karara saygı duyar ve yanınızda nerede gerekiyorsa orada olacağımızı ifade etmek istiyorum. Türkiye’de 30 büyükşehrimiz var, geri kalan 51 tane için de bir çalışma var. Büyükşehir, ufaklar için de bütün şehir olması için bir çalışma var. Nasıl olacak, olduğu zaman değişiklik için bir şey yapabilecek miyiz o günkü konu. Ereğli ve Alaplı’da anket yapsak, Ereğli il olsun mu desek neredeyse yüzde yüz çıkacağını biliyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, Türkiye’de üç tane, beş tane ilçe il olacaksa bunlardan biri Ereğli olacaktır. Ama hiçbir ilçeye il olma hakkı tanımadan, büyükşehir ve bütün şehirlerle bir yöntem geliştirilebilecekse, biz tek başımıza bu yöntemi başka bir yöne çekebileceğimiz kanaatinde değilim. Yola çıkarken bir kere yol arkadaşlarımızı doğru bilgilendirmemiz gerekir. Ama sizlerin alacağı karar neyse biz ona varız. Ereğli’nin il olması için ne gerekiyorsa yaparız.”


CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ise artık bir yol haritasının belirlenip Ereğli’nin olması yönünde gerekli adımların atılması gerektiğini belirterek, toplantılara Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da katılması gerektiğini vurguladı.


MHP Kdz Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’te konuşmasında Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda MHP Genel Merkezi’nin AK Parti’ye destek verdiğini belirterek, Ereğli’nin il yapılmadan Zonguldak’ın Büyükşehir yapılmasının Ereğli’yi mağdur edeceğini söyledi.


Kdz. Ereğli Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel ise AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarından randevu alınıp Ereğli’nin il olma talebinin kendilerine iletilmesi gerektiğini ifade etti.



‘Böl, parçala, yönet taktiğinden vazgeçilmeli’


Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, ilçede bazı kesimlerin ‘Böl, parçala, yönet’ taktiği uyguladığını belirterek herkesi samimi olmaya davet etti. Yapılan 4 toplantıda da aynı şeylerin konuşulduğunu ancak somut adımlar atılmadığı eleştirisini getiren Kılıç “Ben düz konuşan bir kişiyim. Ereğli’de böl parçala yönet taktiği var. Bu olduğu müddetçe biz hiçbir yere varamayız. Birlik beraberlik için koltuğundan kalkan var mı? Yok. Ben hazırım. Ereğli’ye bir çivi çakılacaksa, ben engel oluyorsam yarın istifaya hazırım. Önce birlik beraberliği sağlamamız lazım. Muhtarları da böl parçala yönet taktiği var” dedi.


“82 plakayı takalım, Ankara’ya gidelim”


Kdz Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çivici ise “Ankara’ya giderken 82 plakaları araçlarımıza takalım öyle gidelim” önerisinde bulundu. Çivici bunun için sadece hareket tarihinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.


Toplantıda çalışmalarla ilgili bir komisyon kurulup Ankara’ya gidilmesi kararı alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.