GENEL - 17 Ağustos 2017 Perşembe 13:22

Minikler, Japon kağıt katlama sanatını öğrendi

A
A
A
Minikler, Japon kağıt katlama sanatını öğrendi

Japonya’da yaşayan Zonguldaklı Ensici Ailesi, Japon kağıt katlama sanatı Origami’yi Zonguldak’taki miniklere öğretti.

Japonya’da yaşayan Zonguldaklı Ensici Ailesi, Japon kağıt katlama sanatı Origami’yi Zonguldak’taki miniklere öğretti.


Japonya’da yaşayan Zonguldaklı işadamı Murat Ensici, Japon eşi Hiroko İkenoue, çocukları 9 yaşındaki Haluk ve 11 yaşındaki Tolga ile birlikte Zonguldak Gençlik Merkezi’ndeki miniklere Japon kağıt katlama sanatı Origami’yi tanıttı. Kağıt katlama sanatına ilgi gösteren minikler, iki ülke kültürünün kaynaşmasına katkıda bulundu. Her yıl memleketi Zonguldak’a geldiğini anlatan işadamı Murat Ensici, "Çocuklarım şu anda 9-11 yaşlarında iki oğlum var. Her yıl düzenli olarak Türkiye’ye gelmeye çalışıyoruz. Bu dönem içerisinde Türkiye’nin değişik bölgelerinde Japon kültürünü elimizden geldiği kadar Türkiye’deki insanımıza anlatmaya gayret gösteriyoruz. Çocuklarımız da Japon gelenek ve göreneklerinin burada tanıtılması açısından neler yapabiliriz diye böyle bir fikir ortaya çıktı. Origami denilen kağıt katlama sanatını buradaki çocuklarımıza öğretmeye gayret gösterdik. İnşallah iyi bir kaynaşma olur. Bugün kağıt katlama sanatına üç farklı örnek gösterecekler. Gemi, leylek ve balon. Kağıttan gemi yaparken de bir hikayesi olsun istedik. Türk-Japon ilişkilerinin başlama noktası olan 1890 yılındaki Ertuğrul Fırkateyni’nin bir maketi gibi tam olmasa dahi onu temsil eden örnekler yapıldı. Ertuğrul Fırkateyni’nin batmış olduğu bölgeye ve müzeye yaklaşık 3 yıl önce çocukları götürmüştüm. Çok etkilendiler. Artık tamamen benliklerine yerleşti. Çocukların kaynaşmalarına vesile olmaktan biz de çok memnunuz" dedi.


Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel da iki ülke kültürünün kaynaşması adına ilgi gören bir etkinlik yaptıklarını ifade etti. Yüksel, "Gençlik merkezleri ailesi olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın, sosyal, kültürel alanda her türlü aktivitelerini yapmaya, kendilerini geliştirmeye yönelik faaliyetler yapıyoruz. Yıl boyunca da devam ediyoruz. Bu gün Japonya’dan Zonguldak’a misafirlerimizin geldiğini öğrendik. İki ülke arasındaki kültürü, orada yapılan bir sanatsal etkinliği buradaki gençlerimize, ülkenin birebir canlı şekilde orada yapan çocuklarımızdan burada gençlerimize aktarmalarını istedik. Bir kültür kaynaşması oluyor. Daha ilerleyen zamanlarda farklı bir boyut katarak buradaki çocuklarımızı Japonya’ya getirmek adına neler yapabileceğimizi istişare ettik. Sonuçta çocuklarımız ve gençlerimiz için her türlü etkinlikleri yapıyoruz. Onların sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için faaliyetlerimize devam ediyoruz" diye ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.