YEREL HABERLER - 02 Aralık 2016 Cuma 17:45

Şahin; “Engellilerimiz herkes gibi bir hayat sürme hakkına sahiptir”

A
A
A
Şahin; “Engellilerimiz herkes gibi bir hayat sürme hakkına sahiptir”

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Şahin mesajında şunları kaydetti;
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, farkındalık oluşturmak açısından büyük bir anlam taşımaktadır. İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır.
Engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, üreten ve toplumda faydalı birer bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için her türlü desteği ve hizmeti onlara sunmak en hayırlı iştir. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bizim görevimiz tüm engelleri kaldırmaktır. Günümüz toplumunun en hassas konularından biri olan engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili, engelli kardeşlerimize sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyoruz. Toplumun her ferdi, engellilerin yaşamlarını her anlamda kolaylaştıracak ortak bir akılla hareket etmelidir. Engellilik, yalnızca engellilerin ve onların ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık problemi değil, toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Engellilerimiz de herkes gibi sağlık, çalışma ve eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanma ve normal bir hayat sürme hakkına sahiptirler. Engellilerine en fazla sahip çıkan toplumlar en ileri toplumlardır. Biz bunun bilincindeyiz. Engelli kardeşlerimiz ve yakınları, kendilerine değer verildiğini, her zaman yanlarında olduğumuzu bilsinler. Kozlu Belediyesi olarak daima yanlarında olacağız. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki, önemli olan yüreklerin engelli olmaması, önemli olan kalplerin, gönlümüzün engelli olmamasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en derin saygılarımı sunarken, tüm engellilerimizin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, yaşama sevinçlerinin arttırılacağı güzel günler dilerim” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Tomruk yerine uyuşturucu taşımışlar Antalya’dan Karabük’ün Yenice ilçesine uyuşturucu madde getiren iki kişi yapılan operasyonla yakalanırken, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Erkan Yirmibeş (29) ve Samet Çalıkbaşı’ın (23) il dışından Karabük’e 78 YA 460 plakalı tır ile “uyuşturucu ve uyarıcı madde getireceği” ihbarı alan Karabük İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Yenice İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan ortak operasyonda, tır Yenice yol kontrol noktasında durduruldu. Şahısların üzerinde ve tırda yapılan aramada; 8.11 gram peçeteye emdirilmiş metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde, 2 adet uyuşturucu madde, 1 adet uyuşturucu olduğu değerlendirilen sentetik ecza hap, 42 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet hassas terazi, 3 adet çarşaf olarak nitelendirilen sigara sarma kağıdı ambalajı ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 zanlı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildi. Jandarma ekipleri ayrıca Gökhan Durmuş (30), Sezgin Acar (36) ve Hüsnü Gökhan Ayan’ın (23) da il dışından 54 GA 626 plakalı araç ile uyuşturucu ve uyarıcı madde getireceği bilgisi üzerine aracı kontrol noktasında durdurarak yaptıkları aramada, 4 gram esrar maddesi, 5 gram metamfetamin ele geçirdi.