GENEL - 23 Nisan 2018 Pazartesi 13:55

Temsili validen, ‘yol’ talimatı

A
A
A
Temsili validen, ‘yol’ talimatı

Zonguldak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Zonguldak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Valilik makamına oturan temsili vali, "Şehrimizde yaşayanların en çok şikayet ettikleri şey karayollarımızın çok bozuk olmasıdır. Karayollarımız burada yaşayan insanları çok yoruyor" diye ifade etti.


Bayram etkinlikleri kapsamında Valilik önündeki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Protokol üyelerinin de katıldığı törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Valilik binası önündeki tören sona erdi.



Vali Çınar, konuklarını ağırladı


Çelenk sunma töreninin ardından Vali Ahmet Çınar, küçük misafirlerini ağırladı. Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve öğrenciler, Vali Ahmet Çınar’a Türk Bayrağı ve eski hükumet konağı binasının fotoğrafını takdim etti. Eski hükumet konağının fotoğrafını gören Vali Çınar ise “Tereyağı verip, sanayağı almışız” dedi. Vali Çınar’ın eski binaya ilişkin sözleri ise gülüşmelere neden oldu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Vali Çınar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Ulusal egemenlik çok temel, ciddi bir kavram. Bu egemenlik bütün ecdadımızın, topyekün ülkemizi işgal etmek isteyen bugün de çevremizde dolaşanlarla aynı zihniyeti taşıyan ve birçoğu aynı ülkelerden oluşan o emperyalist emelleri olan güçlere karşı topyekün onurlu bir duruşla, büyük fedakarlıklar, canlarını feda etmeler ile birlikte kahramanca mücadelesinin neticesinde kurtarılmış olan güzel Türkiyemizin dünya ile birlikte artık mevcut idarelerin ihtiyaçlara cevap vermemesi ile birlikte demokrasi dediğimiz yönetim modeline geçişin, TBMM’nin açılışının yıldönümü münasebetiyle hepimizin bayramı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.



“Karayollarımız burada yaşayan insanları çok yoruyor”


Ardından temsili olarak makama oturan Köksal Toptan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zülay Amine Kılıç, devir teslim töreninde kentin yollarına dikkat çekti. Kılıç, “Güzel bir bayramı biz çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sevgilerimi, saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Valim koltuğunuza oturmama izin verdiğiniz için size de teşekkür ediyorum. Siz büyüklerimizin bizler için yapabileceği en önemli şey mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşayabileceğimiz bir çevre oluşturmanızdır. Bizler böyle bir çevrede yetişirsek ülkemize daha faydalı gençler oluruz. Ben yaşadığım bu şehri çok seviyorum. Başka şehirlerden gelen insanlardan da şehrimize geldiklerin de ve buradan gittiklerinde güzel şeyler anlatmasını istiyorum. Ancak şehrimizde yaşayanların en çok şikayet ettikleri şey karayollarımızın çok bozuk olmasıdır. Karayollarımız burada yaşayan insanları çok yoruyor. Başka şehirlerden gelen insanların da şehrimizi kötü tanımasına sebep oluyor. Bu konuda çalışma yapılmasını ve yollarımızın bir an önce düzeltilmesini istiyorum” diye konuştu.


Valilikteki devir teslim töreninin ardından Site Spor Salonu’nda kutlama programı gerçekleştirildi. Vali Ahmet Çınar ve beraberindeki protokol üyeleri spor salonundaki programa katıldı.


Programda yerli ve yabancı yöresel halk dansları gösterileri sergilendi. Mehteran ekibi de gösterilerini sundu. Gösterilerin ardından spor salonundaki program da sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.