ASAYİŞ - 21 Ekim 2016 Cuma 14:59

Üç kişiyi öldüren sanık 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı

A
A
A
Üç kişiyi öldüren sanık 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Zonguldak’ta 5 Mart 2016 tarihinde sevgilisini, aralarında gönül ilişkisi olduğunu düşündüğü arkadaşını ve onun annesini öldürmekten tutuklu yargılanan 34 yaşındaki Hasan Köroğlu, 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
’Birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürme’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hasan Köroğlu, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanık Hasan Köroğlu, Çok pişmanım bu insanlar benim en yakınımdaki insanlardı. Kimse bir insanı öldürmek istemez. En yakınındaki insanı hiç öldürmek istemez" dedi.
Mahkeme, tutuklu sanık Hasan Köroğlu’na 3 kişiyi öldürmekten verdiği 3 kez müebbet hapis cezasını, duruşmalardaki iyi hali ve samimi anlatımları nedeniyle 25’er yıldan toplam 75 yıl hapis cezasına düşürdü.
Olay, 5 Mart 2016 tarihinde Çınartepe Mahallesi Baruthane Sokak’ta iki katlı bir evin alt katında meydana geldi. 1.5 yıl dini nikah yaparak birlikte yaşayıp ayrıldığı, sonra görüşmeye devam ettiği Safiye Geyik ile yakın arkadaşı Burak Demirtürk arasında duygusal yakınlaşma olduğundan şüphelenen Hasan Köroğlu, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşayan ailesinin yanından Safiye Geyik’i alıp yüzleştirmek için Burak Demirtürk’ün Zonguldak’taki evine götürdü. Hasan Köroğlu, çıkan tartışmada Safiye Geyik ve Burak Demirtürk ile annesi Hilmiye Demirtürk’ü tabancayla vurarak öldürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.