GENEL - 27 Şubat 2017 Pazartesi 12:06

Ünlü ressamların eserlerin gelirleri onkoloji servisine aktarılacak

A
A
A
Ünlü ressamların eserlerin gelirleri onkoloji servisine aktarılacak

Türkiye’nin önde gelen küratörlerinden Rahmi Çöğendez yönetiminde müzayede düzenlendi. Müzayedede bağışlanan 10 eserin geliri Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Onkoloji Servisi’ne aktarılacak.
Zonguldak’ta Türkiye’nin önde gelen küratörlerinden Rahmi Çöğendez yönetiminde müzayede düzenlendi. Ünlü müzayedeci Rahmi Çöğendez yönetimindeki ’Anadolu Müzeyedeleri’ kapsamında Dedeman Otel’de gerçekleşen müzayedede 85 eser yer aldı.
Bağışlanan on eser ise Bülent Ecevit Üniversitesi Onkoloji Bölümü’ne aktarılacak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında müzayedede yer alan Yardımsevenler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Sabiha Köktürk şu ifadelere yer verdi:
“Sanatı Anadolu’ya taşıyoruz, adında yapılan bu müzayedeye derneğimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında dahil olmak istedi. Bu müzayedeyi şehrimize getiren Profesör Dr. Aydın Mungan hocamız bu konuda birlikte çalışma yapmamızı önerdiğinde çok heyecanlandık. Müzayedenin amacı, bağışlanan 10 eserin gelirinin BEÜ Onkoloji Servisi’ne aktarılmak üzere derneğimizin de katkıları istendi. Çok onur ve gurur duyduk. Bundan sonra da yapılacak olan sosyal sorumluluk projesinde derneğimiz hep olacaktır. Geçtiğimiz günlerde derneğimizin 89. Yılını kutladık. Şehrimize ve ülkemize daha iyi şeyler yapmak istiyoruz. Amacımız eğitimdir. Eğitime geçen her yolda yönetim kurulu arkadaşlarımız ve hepimiz varız.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir