POLİTİKA - 03 Ekim 2017 Salı 15:17

Uysal gazetecileri ziyaret etti

A
A
A
Uysal gazetecileri ziyaret etti

Kdz.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ve Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi.


Uysal, ilk ziyaretini ZGC’ye gerçekleştirdi. Ziyarette ZGC başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri ile gazeteciler hazır bulundu. Akbıyık, Başkan Uysal’a ZGC genel yapısını, kuruluşunu, yönetim binasını ve sosyal tesisleri hakkında bilgilendirmede bulundu. ZGC ‘nin 68 yıllık tarihinin yanında, ülke geneli önemli federasyonlarda icra kurulu görevlerin de bulunduğunu ifade eden Akbıyık, ZGC nin ili temsil ettiğini ve ilçe dernekleri ile birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu vurguladı. Başkan Uysal yaptığı konuşmada, "Bugün burada olmaktan mutluyum. ZGC genel merkezi çok güzel bir konumda ve çok akılı bir şekilde tasarlanmış. Kurumsal bir yapınız var.


Emeği geçenlerin eline sağlık sözlerini ifade etti. İnşallah bu yerin de ZGC tarafına tahsisini ve kullanım hakkını alırsınız" dedi.


İlçedeki çalışmaları da anlatan Uysal, üç yıllık icraatlarından da örnekler verdi. Altyapıda bir rekor kırdıklarını, 96 km altyapı doğalgaz yapımı ile şehrin tüm gider sorunlarının çözüldüğünü, yeraltı çalışmalarında yenilemelerin gerçekleştiğini belirten Başkan Uysal, Belen bölgesinde şantiyenin gelecek yıllara hizmet edecek şekilde tasarlandığını ve hayata geçtiğini, asfaltsız mahalle kalmadığını, geçmişin uzun yılları ihmal edilen bir mahallenin bakıma alındığını, sorunlarının kökünden çözüldüğünü dile getirdi.


Kent meydanı projesi


Başkan Uysal, yakında kent meydanı inşaatının başlayacağı tam 14 dönüm üzerine kurulacağını, ilçenin kent meydanı ihtiyacının da giderileceğini ifade etti. Kent meydanı içerisinde 650 araçlık kapalı otoparkın hizmete geçeceğini, bu kapalı otopark ile şehrin araç trafiğinde belli bir rahatlama olacağını belirten Başkan Uysal, trafik sorunu içinde çalıştıklarını, ilçe trafiğinin akışının sağlanması adına önlemler aldıklarını belirtti. Yeni terminalin yakında açılacağını ifade eden Uysal, "Birkaç eksik kaldı. Yeni terminal ile Ereğli halkımız daha modern, çağdaş ve teknolojik hizmet alacak. Terminal daha önce açılacaktı fakat hastane kavşağı ve yol çalışmalarının uzaması nedeni ile geçikti. Artık belediye olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.


Başkan Akbıyık, ziyaret anısına Başkan Uysal’a hediye takdim etti. Başkan Uysal’ın ziyareti yaklaşık iki saat sürdü. Gazeteciler ile çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.



İkinci ziyaret KGD’ye


Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ikinci ziyaretini Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne (KGD) gerçekleştirdi. KGD Başkanı Osman Sav, Başkan Vekili Mustafa Emen ve Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir’in karşıladığı Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ZONÇEP toplantısına katılmak için geldiği Zonguldak’ta gazetecileri de ziyaret ederek basının içinde bulunduğu durumlar ve çözüm yolları ile ilgili olarak karşılıklı istişarelerde bulundu.


Başkan Uysal, bu ziyaretlerine önümüzdeki günlerde de Zonguldak’a gelerek basın mensuplarıyla sık sık bir araya geleceğini vurgulayarak basın çalışanlarına başarılar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir