ASAYİŞ - 23 Haziran 2018 Cumartesi 16:06

Zonguldak’ta patpat kazası; 1 yaralı

A
A
A
Zonguldak’ta patpat kazası; 1 yaralı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde trafik kazası meydana geldi.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde trafik kazası meydana geldi. Kazada 1 kişi hafif yaralandı.


Edinilen bilgiye göre kaza Çaycuma’nın Perşembe kavşağında meydana geldi. Ramazan Akkaş yönetimindeki 67 ZA 516 plakalı araç, tali yoldan gelen Eyüp Kahveci’nin pat pat tabir edilen tarım aracına arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle tarım aracından yola fırlayan Eyüp Kahveci hafif yaralandı. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Eyüp Kahveci’nin tedavisi ayakta yapılarak taburcu edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok Kocaeli Büyükşehir, toplu taşımada kullanılan ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarına sınırlama getirilmediğini açıkladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında değişikliğe gittiği yönünde bazı basın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı. Ulusal yayın kuruluşlarında da yer alan; Kocaeli Büyükşehir’in yaptığı yeni düzenlemeyle toplu taşıma araçlarında 65 yaş ve üstü vatandaşların sınırsız biniş hakkının sona erdiğine yönelik haberlerin asılsız olduğu ifade edildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada 65 yaş ve üstü vatandaşların KocaeliKartlarında herhangi bir sınırlama olmadığı ifade edildi. Kocaeli’nde ulaşımda kullanılan ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında düzenlemeye gidildi yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Bazı basın organlarında; ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında önemli bir değişikliğe gitti. Yeni düzenleme ile birlikte toplu taşıma araçlarında 65 yaş ve üstü vatandaşların sınırsız biniş hakkı sona erdi ve sınırlama getirildi’’ şeklinde haberler yer almıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada Kocaeli’nde ulaşımda kullanılan ücretsiz ve indirimli seyahat kartları kullanımında herhangi bir düzenleme yapılmadığı ve özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşların KocaeliKartlarında herhangi bir sınırlama olmadığı ifade edildi.
Samsun Bayramda elektrik tüketimi yüzde 7 arttı Ramazan Bayramı’nda elektrik tüketimi 2023 yılına göre Türkiye’de yüzde 2,6 oranında azalırken, YEDAŞ’ın hizmet bölgesinde yüzde 7 oranında arttı. YEDAŞ’ın Ramazan Bayramı elektrik tüketim analizine göre, Samsun, Ordu, Çorum, Sinop ve Amasya’da bu yıl bayramın ilk 3 günlük elektrik tüketimi, geçen yılki bayramın ilk 3 günlük elektrik tüketimine göre yüzde 7 oranında artış göstererek, 40 bin 267 megavat saate ulaştı. Bayramın 3. günü olan 12 Nisan tarihinde ise 14 bin 100 megavat saatle bayramın en yüksek elektrik tüketimi gözlemlendi. İl bazlı değerlendirildiğinde, elektrik tüketimi, geçen yılki bayram dönemine kıyasla, Samsun’da yüzde 6,7, Ordu’da yüzde 8, Çorum’da yüzde 5, Sinop’ta yüzde 7,5 ve Amasya’da yüzde 6,6 oranında arttı. Bayram tatilinin 9 gün olması sebebiyle geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da özellikle kırsal bölgelerde nüfus artışı olabileceğini öngören YEDAŞ bayram öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlamıştı. 5 bölgede 659 arıza onarım personeli, 241 araç ve 73 nöbetçi amir ile bayram tatili boyunca hizmet veren YEDAŞ, 7/24 çağrı merkezi desteği ile de müşterilerinden gelen talepleri karşıladı. “Müşteri memnuniyeti her zaman önceliğimiz” YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, “Bayram tatili sebebiyle Anadolu’nun pek çok bölgesinde olduğu gibi, hizmet verdiğimiz şehirlerde de hareketlilik gözlemlendi. Yaşanabilecek yoğunluğu ön görerek bayram öncesi yaptığımız hazırlıklar sayesinde bu süreci sorunsuz bir şekilde atlattık. Yer yer yaşanan arızalara saha personellerimizi yönlendirerek, ilgili yerlere müdahalelerimizi sağladık” dedi. Bayramın ilk 3 günü planlı kesintilerin de askıya alındığını belirten Yunus Emre Bilgi, “Bayramda müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için, sunduğumuz elektrik dağıtım hizmetinin her zaman olduğu gibi kaliteli ve kesintisiz olmasına özen gösterdik” diye konuştu.
Erzurum Başkan Altun, sektörde 25 yılını tamamladı Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, servisçilik sektöründe 25 yılını tamamladı. Öğrenci servisçiliği herkesten bağımsız olarak yapılabilecek bir meslek olmadığını ifade eden Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 19 Haziran 2024 tarihinde derneğin 10. Olağan genel kurulunda tekrar aday olmayacağını köşeye çekilerek sade bir hayatı yaşamayı karar verdiğini söyledi. Altun, açıklamasında şunları kaydetti; “Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Servisçilik sektöründe 18 yılını Başkan olarak geçirdiğim toplamda 25 yılımı tamamlamış bulunuyorum. 1999 yılında dernek statüsünde faaliyet gösteren derneğimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen ve bu yolculukta bizimle beraber yol arkadaşlığı yapmış bütün dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş olanlara ise Allah’tan rahmet diliyorum. Başka bir yerde çalışmadan hayatının 25 yılını bu camiaya adamış bir yöneticinin benim kuşağımda bulunduğunu sanmıyorum, bunu bir gurur vesilesi olarak ömrüm boyunca kalbimde taşıyacağım. Son aylarda yaptığımız çalışmalarda arkadaşlarımın beni zaman zaman "yorgun bir savaşçı" gibi değerlendirdiklerini hissettim ve 25 yıl önce yarınlara yönelik heyecanlı duygularımı bu defa onların gözlerinde okudum. Böylece artık benim de köşeme çekilme zamanımın geldiğini anladım. Değerli meslektaşlarım, Bu duygularla 19 Haziran 2024 tarihinde derneğimizin 10. Olağan genel kurulunda tekrar aday olmayarak köşemde sade bir hayatı yaşamayı karar vermiş bulunuyorum. Bugüne kadar bütün çalışmalarımızda meslektaşlarımın mesleki haysiyetlerini korumaları ve onların yaptıkları işleri daha mutlu ve verimli yapmaları için var gücümle çalıştım. Mesleğimizi icra ederken birçok iş kolu ile sıkı ve koparılmaz ilişkilerimiz oldu. Dolayısıyla servisçilik herkesten bağımsız olarak yapılabilecek bir meslek değildir. Şartlar zor, emek yoğun ve kesintisiz bir süreci gerektirmektedir. Bu nedenle servis zincirinde bulunan bütün paydaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda mutlaka kırgınlığımız da olmuştur. Bazen yanlış anlaşılmış bazen de yanlış anlaşılmışızdır. İsteyerek ve kasten kimseye yanlış yapmadım. Bu duygularda olan arkadaşlarım varsa öncelikle haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim de varsa hakkımı hepinize helal ediyorum. Bu kararımı bugün burada sizlerle paylaşarak hem heyecanımı yatıştırmak hem de bu karara sizleri şahit yapmak istedim. Bana her zaman gösterdiğiniz sevgi ve yakınlık için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bugünden sonra da birlik beraberliğimizi daha da güçlendirerek çalışmalarınızda başarı ve mutluluk diliyorum. Bundan sonra camiamıza hizmet edecek yöneticilerimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Hepinizi sevgilerimle kucaklayarak sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”