ASAYİŞ - 25 Aralık 2018 Salı 08:49

Acil servis önündeki baba oğul cinayeti aydınlatıldı

A
A
A
Acil servis önündeki baba oğul cinayeti aydınlatıldı

Adana Şehir Hastanesi Acil Servisi önünde öldürülen baba oğlun katilleri, cinayet dedektifleri tarafından yaklaşık 350 güvenlik kamerası görüntüsü incelenerek belirlendi.

Adana Şehir Hastanesi Acil Servisi önünde öldürülen baba oğlun katilleri, cinayet dedektifleri tarafından yaklaşık 350 güvenlik kamerası görüntüsü incelenerek belirlendi. Baba ile oğlunun büfe kavgasına kurban gittiği anlaşılırken, Mersin’de yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, olay 15 Kasım günü merkez Yüreğir ilçesindeki Adana Şehir Hastanesi acil servisi önünde meydana geldi. İddiaya göre, oğlu Ozan ve İsmail İncesu ile hastaneye gelen Ahmet Büyükgöçer, Acil Servis’in otoparkında kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Olayda baba ve oğlu yaşamını yitirirken, İsmail İncesu bacağından yaralandı. Saldırganlar otomobille kaçtı.



35 gün boyunca görüntüleri izlediler


Olayın hemen ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri de olay yerine gelerek cinayeti çözmek için çalışma başlattı. Polis önce hastaneden zanlıların nasıl kaçtığını bulmak için hastanenin bütün güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye başladı. Bu arada deneyimli dedektiflerden özel ekip oluşturuldu. Polis hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların bir belediye aracıyla kaçtığını saptadı. Polis bu aracın nereye gittiğini saptamak için aracın gittiği yöndeki yaklaşık 350 güvenlik kamerası görüntülerini toplayarak bu görüntüleri günlerce, saatlerce en ince ayrıntısına kadar izledi. Bu arada olay yerinde yapılan incelemede de 21 boş kovan bulundu.



Büfe kavgası baba oğla mezar oldu


Polis, yaptığı araştırmada Ahmet Büyükgöçer’in bir büfesinin olduğunu ve bu iş yerini satmak istediğini ancak kiracısıyla fiyat konusunda anlaşamadığını saptadı. Cinayet dedektifleri, zanlıların bir tanesinin belediyede çalıştığını ve cinayeti işledikten sonra kaçtıkları otomobilde resmi plaka bulunduğu için polis noktasına takılmadığı ayrıntısına ulaştı. Plakayı araştıran ekipler güvenlik kamerası incelemelerinden otomobilin Mersin’e gittiğini tespit etti.


Bunun üzerine Mersin polisiyle irtibata geçen Adana polisi, zanlıların İ.Y.’nin evinde gizlendiğini tespit etti. Düzenlenen operasyonda çifte cinayeti işlediği ileri sürülen İsmail A. ve Fatih K. ile katil zanlılarını saklayan İ.Y. gözaltına alınarak Adana’ya getirildi. Zanlıların üzerlerinden sahte kimlik ve olayda kullandıkları tabanca çıktı.


Sorguları tamamlanan zanlılardan silahı kullananın İsmail A. olduğu tespit edildi. Şüpheliler sağlık kontrolünün arından adliyeye sevk edildi. 3 zanlı da çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Hakan Şehirli’nin misafirleri Erasmus öğrencileri oldu Polonya, Portekiz ve Danimarka’dan gelen 18 yabancı öğrenci, Zağnos Paşa Ortaokulu’ndan 13 öğrenci, 17 yerli ve yabancı eğitmen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’ye ziyarette bulundu. Başkan Şehirli; Polonya-Danimarka ve Portekiz’den gelen öğrenciler ile bir araya geldi. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Şehirli, “Öncelikle Altıeylül’ümüze, Balıkesir’imize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi. Başkan Şehirli: “Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” Polonya-Portekiz ve Danimarka’dan gelen öğrencilerle bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, “Hepinize öncelikli ülkemize, şehrimize ve ilçemize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizleri belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Polonya’dan, Portekiz’den ve Danimarka’dan gelen öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum. Şehrimizi, Altıeylül ilçemizi ülkelerinde, ailelerine bizleri, ilçemizi ve Balıkesirimizi anlatın. Gördüklerinizi, gözlemlediklerinizi yaşamış olduğunuz güzellikleri paylaşırsanız hem bizi tanıtmış olursunuz hem de bizleri mutlu etmiş olursunuz” dedi. Başkan Şehirli, “Çocuklarımızın bayramınızı kutlarım” Başkan Şehirli; “Polonya’dan, Portekiz’den ve Danimarka’dan gelen öğrencilerimizin ve tüm çocuklarımızın Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği önümüzdeki hafta 104. yıl dönümünü kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını tebrik ediyorum. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan ederek, dünyada ki ilk çocuk bayramını ilan etmiş, toplumun geleceğinin çocuklarda olduğunu vurgulayarak onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur” diye konuştu. Bu zamana kadar COMENİUS ve ERASMUS projeleri konusunda düzenlemiş olduğu projelerle adından bahsettiren Zağnos Paşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Huriye Gündüz, “Öncelikle bizleri Altıeylül Belediyesi’nde ağırlayan ve destek olan Sayın Başkanımız Hakan Şehirli’ye teşekkür ederiz. Zağnos Paşa Ortaokulu olarak 2013 yılından buyana COMENİUS ve ERASMUS projeleri yapıyoruz. Misafirlerimiz Polonya, Danimarka ve Portekiz’den öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz geldiler. Projemiz kapsamında kültürel farkındalık amacımız. 17 adet Birleşmiş Milletlerinin hedeflerine yönelik aktivitelerde bulunuyoruz. Aradaki bağları güçlendirmek için bizim geleneklerimizde bulunan ’Nazar Boncuğu’ etkinliği yaptık. Daha önceki etkinliklerimizde de ‘Yoksulluğu Nasıl Engelleyebiliriz’, ‘Organik Tarım’ gibi etkinlikler ve projeler gerçekleştirdik” dedi.
Aydın Nazilli Belediyesi ilaçlama çalışmalarına devam ediyor Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı. Pazaryerleri, çöp konteynerleri, logar alanları, kurutma kanalları gibi yerler başta olmak üzere tüm sulak alanlar ve bataklıklarda çalışma yapan ekipler, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla sivsisinek ve karasinek mücadelesini sürdürüyor. İlaçlama faaliyetlerini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Sıcakların erken başlamasıyla ULV çalışmalarına bu yıl erken başladık. Tüm ekiplerimizle sahada çalışıyoruz. 12 ay boyunca ilaçlama çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında rahat etmesi için kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi sivrisinek insan sağlığına da zarar verir. Bu durumu yaşamamak için biz bu tarihlerden itibaren başlatıyoruz. Ben de çalışmalarımızı yerinde incelemek için sahadayım. Belediye ekiplerimiz tüm ekipleriyle birlikte 24 saat ve 12 ay boyunca hizmet vermeye devam edecektir. Hemşehrilerimizin rahatı için bizler her şeyi yapmaya hazırız” dedi.