SPOR - 09 Haziran 2021 Çarşamba 10:07

Adanalı tenisçiler milli takımda

A
A
A
Adanalı tenisçiler milli takımda

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) sporcuları 16 ve 18 Yaşta milli takıma girme başarısı gösterdi.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) sporcuları 16 ve 18 Yaşta milli takıma girme başarısı gösterdi.


Türkiye Tenis Federasyonu’nun 16 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası İzmir’de, 18 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası ise İstanbul’da 31 Mayıs-4 Haziran 2021 tarihlerinde yapıldı. Bu turnuvalarda, ATDSK’nın tenisçilerinden Duru Yağmur Durgun 16 Yaş, Baran Söyler ise 18 Yaş Tenis Milli Takımı’na girdi. 16 yaşta ikinci kez milli olan Söyler ile daha önce 12 Yaş’ta da milli formayı giyen Durgun, elde ettikleri başarılarıyla Adana’nın gururu oldular.


Adanalı raketler, tenis milli takımında Türkiye’yi temsil edecek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.


Milli takım turnuvalarını takip eden, yarı final ve final maçlarını izleyerek sporcularına destek veren ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, “Tenisçilerimizin başarısı sadece kulübümüzün değil, Adana’mızın başarısıdır. Bu başarıda emeği olan kulübümüz yönetim kuruluna, destek veren tüm üyelerimize, antrenörlerimize, ailelerine, bize inanan, bizleri desteleyen kentimiz Adana’nın yöneticilerine ve sponsorlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.