POLİTİKA - 08 Mayıs 2022 Pazar 13:17

Bakan Kirişci ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım Adana’da

A
A
A
Bakan Kirişci ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım Adana’da

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkanı Vekili Binali Yıldırım Adana Valisi Süleyman Elban’ı ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkanı Vekili Binali Yıldırım Adana Valisi Süleyman Elban’ı ziyaret etti.


18’inci Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliğine katılmak üzere Adana’ya gelen Bakan Kirişci ve Yıldırım, Vali Elban’ı tarihi Kız Lisesi Binasında ziyaret etti. Bakan Kirişci ve Yıldırım’a AK Parti Adana Milletvekilleri ile parti yöneticileri de eşlik etti.


Bakan Kirişci ve Yıldırım ziyaret sırasında Adana Valiliği Şeref Defterini de imzaladı.


Bakan Kirişci ve Yıldırım ardından AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını, Yörük ve Türkmen Kültür Sana Şöleni Çadır Alanı’nı ziyaret edecek, Türk Dünyası Aksakallar Meclis Toplantısı ile Yörük ve Türkmen Kültür Sanat Programı’na katılacak, Kozan Yolu’nda esnafla bir araya gelecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.