SPOR - 12 Temmuz 2020 Pazar 20:37

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanından şampiyonluk açıklaması

A
A
A
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanından şampiyonluk açıklaması

Adana’da, TFF 1.

Adana’da, TFF 1.Lig’in bitmesine bir hafta kalan Hatayspor şampiyonluğunu ilan ederken Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay artık spor, tarih ve kültür şehri her alanda süper ligi hak eden bir şehir, Hataylılara yakıştı” dedi.


TFF 1.Lig’in 33. haftasında Hatayspor deplasmanda Adanaspor’u 2-1 mağlup edince ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maç sonunda açıklamada bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, “Bugün çok stresli ve gergin ama sonu güzel biten bir maç izledik. Bizim çocuklar baya stresliydi maçta. Hatta kendi hatamızla bir gol yedik. Ondan sonra yüklendik ama bizde onların hatasından bir gol attık. Sonuç itibariyle Yusuf’un çok güzel muhteşem kafasıyla galip gelmesini bildi takımımız. Bu pandemi sonrasında takımda bir tutukluk vardı ve çok maçlarımız zor geçiyordu. Bugün de düşmüş komşu takımı ile oynadık. Ama düşmüş gibi oynamadılar, gerçekten tebrik ediyorum Adanaspor’u. Sanki ligin ilk maçı gibi ciddi oynadılar. Sonuç itibariyle bizim takım şampiyon olduğunu hak ettiğini gösterdi. Son 15 dakikada 2 gol bularak süper lige adım attı” diye konuştu.



"Hatay artık spor şehri"


Kurulduklarından beri ilk defa süper lige çıktılarını belirten Lütfü Savaş, ”Hatay her alanda süper lig için çalışmalarını yapıyor. Şu anda iki tane hem satrançta hem basketbolda iki süper lig takımımız vardı. Bir en üst ligde işitme engelli futbol takımımız vardı. Bir de süper lige futbol takımımız çıktı. Hatay artık spor, tarih ve kültür şehri. Her alanda süper ligi hak eden bir şehir. Bu şampiyonlukta emeği geçen yöneticilerimizi, teknik direktörlerimizi, ekiplerini, futbolcularımızı ve bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmayan karda kışta taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Şampiyonluk, Hatayspor taraftarlarına Hataylılara ve dışarıdan Hatayspora sempati duyan herkese hediye olsun. Hataylılara yakıştı, zor oldu ama bir hafta kalan şampiyonluğumuzu ilan ettik” dedi.



Son olarak 53 yıllık rüyanın gerçekleştiğin dile getiren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ”Hatay artık Süper Lig’de. Hatay hak ettiği yere geliyor, 53 yıllık rüyaydı. Hep özlemimizdi. Büyükşehir belediye başkanımıza, yönetimine hepsine teşekkür ediyorum. Bir rüya gerçekleşti, artık hep birlikte süper ligde mücadele edeceğiz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.