SAĞLIK - 14 Mart 2018 Çarşamba 09:16

İş kazasında kopan parmakları tekrar yerine dikildi

A
A
A
İş kazasında kopan parmakları tekrar yerine dikildi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi yıllar önce gerçekleştirilen ve bölgede öncü konumda olan el cerrahisi ve mikro cerrahi operasyonlarına Ortopedi Ana Bilim Dalı’nda yeniden başladı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi yıllar önce gerçekleştirilen ve bölgede öncü konumda olan el cerrahisi ve mikro cerrahi operasyonlarına Ortopedi Ana Bilim Dalı’nda yeniden başladı. Bu çerçevede iş kazası geçiren hastanın kopan parmakları yerine yeniden dikildi.


Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ortopedi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç Dr. Melih Bağır’ın göreve başlamasıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde operasyonlar yeniden başladı.


Bu operasyonlardan birisi de 21 yaşındaki Yusuf Can Şahinoğlu’na yapıldı. Şahinoğlu’nun el parmakları geçirdiği bir iş kazası sonucu koptu. Acil olarak El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç Dr. Melih Bağır tarafından ameliyata alınan Şahinoğlu’nun parmakları başarılı bir şekilde yerine dikildi. Tedavisi tamamlanan Şahinoğlu bir süre sonra taburcu edildi. Şahinoğlu belirli bir zaman sonra parmaklarını eskisi gibi kullanabilecek.


Yrd. Doç. Dr. Bağır bu tür yaralanmalarda el cerrahisi ve mikro cerrahi operasyonların bu bölgede kanayan bir yara olduğunu, amaçlarının bu tür yaralanmalarda kopan çeşitli uzuvları yerine tekrar dikerek hastayı eski sağlığına kavuşturmak olduğunu söyledi. Bağır, yaralanmalar sonrası oluşan travma ve yumuşak dokulardaki oluşan zararlara da müdahale ettiklerini belirterek, kopan uzuvları ise mikro cerrahi ve mikroskop kullanarak tedavi ettiklerini ifade etti.


Yusuf Can Şahinoğlu ise parmaklarını tekrar kullanabilecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, tek hayalinin subay olmak olduğunu, geçirdiği kaza nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremeyecek olmanın da üzüntüsünü yaşadığını söyledi.


Şahinoğlu, operasyonu gerçekleştiren Melih Bağır’a ise teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.