EKONOMİ - 12 Mayıs 2022 Perşembe 11:07

Kan: "Kadınlarımızın yaptığı ürünleri tüm Türkiye’ye tanıtacağız"

A
A
A
Kan: "Kadınlarımızın yaptığı ürünleri tüm Türkiye’ye tanıtacağız"

Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Adana Kadın Kooperatifleri Birliğini ve kadınlar tarafından yapılan ürünleri tüm Türkiye’ye tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Adana Kadın Kooperatifleri Birliğini ve kadınlar tarafından yapılan ürünleri tüm Türkiye’ye tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.


Vali Yardımcısı Kan, Adana Kadın Kooperatifleri Birliğine ait satış mağazasında gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda kentte faaliyette bulunan seyahat acenteleri ve turist rehberleri ile bir araya geldi.


Kadın Kooperatifleri Birliğini ve yapılan ürünleri tanıtmak, turizm destinasyonunun bir parçası haline getirmek ve tur güzergahı kapsamına aldırmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyona Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Emre Duru, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bölge Temsil Kurulu Başkanı Meltem Özdemir, Akdeniz Bölge Yöneticisi Dursun Bozdoğan, Adana SKAL Başkanı Gökhan Kardeş, Türkiye Turist Rehberleri Birliği Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Hasan Erdoğan, bölgeye kültür turu düzenleyen seyahat acentelerinin temsilcileri ile bölge rehberleri katıldı.


Adana Kadın Kooperatifleri Birlik Mağazasının gezildiği, burada satışa sunulan el emeği göz nuru, birbirinden değerli yöresel ürünlerin incelendiği etkinlikte, Adana Kadın Kooperatifleri Birlik Başkanı Zeynep Kırılmış’tan yöresel ürünlerle ilgili bilgiler alındı.


Programda bir değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, “Adana Valiliği olarak daima kadınlarımızın içinde bulunduğu projelere destek olmaya çok özen gösteriyoruz, çünkü kadınlarımızın ev ekonomisine katkıda bulunmaları, kendi ayakları üzerinde durmaları ve meslek edinmeleri bizim için çok kıymetli. Yaptıkları bu güzel el emeği işlerle ve yöresel ürünlerle Adana’mızın tanıtımına katkı sunan değerli Adanalı kadınlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Burada çok büyük bir emek var. Amacımız Kadın Kooperatifleri Birliğimizi ve burada kadınlarımız tarafından yapılan ürünlerimizi tüm Türkiye’ye tanıtmak. Valilik olarak bu amaçla birçok çalışma yürütüyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.