SAĞLIK - 01 Aralık 2020 Salı 14:00

Sağlık çalışanlarına moral

A
A
A
Sağlık çalışanlarına moral

Adana’da 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürü Dr.

Adana’da 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde çalışan personele karanfil dağıtıp moral verdi. Çağrı merkezindeki telsizden bütün ekiplere de anons yapan Nacar, “Cansiperane çalıştığınızın farkındayım. Gayretleriniz adına sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri çok seviyoruz. Allah’a emanet olun” dedi.


Dr. Nacar, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek çalışanların günlerini kutlayıp karanfil dağıttı. Daha sonra ekiplere telsizden anons yapan Halil Nacar, “Sesimi duyan tüm arkadaşlarımı selamlıyorum. Hepiniz bizim için çok kıymetlisiniz. Hepinizi çalıştığınız yerlerde, araçlarınızın içerisinde ziyaret etmek isterdim. İçinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle sizlere çağrı merkezinden ulaşabiliyorum. Cansiperane çalıştığınızın farkındayım. Gayretleriniz adına sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri çok seviyoruz. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.



“Korona virüsü birlikte atlatacağız”


Gazetecilere de açıklamalarda bulunan Halil Nacar, sağlık çalışanlarının fedakarca çalıştıklarını söyleyip, “112 Acil Çağrı Merkezi’nde, hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, filyasyon ekiplerinde, ambulanslarda gayretle çalışan arkadaşlarımız sayesinde, korona virüs salgınını da atlatacağız. Onların gayretleri sayesinde birçok insana ulaşabiliyoruz. Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olmasından dolayı onları özel olarak ziyaret etmek istedim. Hepsine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.



“112 gereksiz meşgul edilmemeli”


112 Acil Çağrı Merkezi’nde günlük yaklaşık 6 bin 500 çağrıyı cevapladıklarını ve bine yakın hasta taşıması yaptıklarını söyleyen Dr. Nacar, sadece acil durumlarda 112’nin aranması konusunda vatandaşları uyardı. Uyarılara rağmen acil durumlar dışında da 112’ye çağrı geldiğini belirten Dr. Nacar, “Sadece hayati tehlikesi bulunan hastalar ve acil durumlarda 112’nin aranmasını vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Özellikle korona virüs ile ilgili konularda ‘0322 455 1313’ numarasından ‘Covid-19 Çağrı Merkezi’mizi aramalarını istiyoruz. Bu numarayı arayan vatandaşlarımıza korona virüsle ilgili danışmanlık hizmeti de veriyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.