GENEL - 06 Aralık 2018 Perşembe 14:39

Seyhan Belediye Meclisi önce karıştı, sonra yatıştı

A
A
A
Seyhan Belediye Meclisi önce karıştı, sonra yatıştı

Çoğunluğu sağlayamayınca dün toplanamayan Seyhan Belediye Meclisi, Ak Parti ve MHP guruplarının meclise girmesi ile bugün toplandı.

Çoğunluğu sağlayamayınca dün toplanamayan Seyhan Belediye Meclisi, Ak Parti ve MHP guruplarının meclise girmesi ile bugün toplandı. Tek maddenin görüşüldü mecliste Seyhan Belediye Başkanına, devlet veya özel bankalardan 30 milyon lira borçlandırılma yetkisi ile ilgili madde sert tartışmalardan sonra CHP’li ve HDP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. AK Parti ve MHP ise ret oyu verdi. Borçlanma yetkisi 19 kabul oyuna karşılık 17 ret oyu ile oy çokluğu halinde kabul edildi.


Seyhan Belediye Meclisi, 1.Başkanvekili Yusuf Akıncı, meclis kâtipleri Yasemin Çelik ve Nurul Feda İnep başkanlığında toplandı. Yoklamada gerekli çoğunluğun sağlanması ile açıldı. Yusuf Akıncı gündem dışı söz verdi. Bugün yapılacak olan toplantının kendilerine toplantıya bir saat kala haber verildiğini söyleyen Yalçın Limoncu, bu olayı CHP’nin geçmişteki tek parti yönetimini hatırlattığını söylemesi ile başlayan gerginlik, CHP’ üyelerin buna tepki göstermesi ile devam etti.


HDP’den ihraç edilen Enver Ökmen, ihracının mecliste okunmasını eleştirdi. Ökmen, ”Ben hiçbir rantta bulunmadım. Etik dışı bir gündem maddesi ile okutulmasını kınıyorum” dedi.


CHP Meclis Gurubu adına kürsüye çıkan Ulaş Çetinkaya, “Tek parti dönemi dediğiniz dönem Atatürk dönemidir, İsmet İnönü vardı bu dönemde” diye cevap verdi. Çetinkaya konuşurken bu kez CHP’li Mustafa Tunç laf attı. Bu kez CHP’liler arasında bir gerginlik yaşandı.


Ak Partili Esef Şahin’in 30 milyon lira borçlanma yetkisini istemediklerini ve Seyhan’ın parasının çar-çur edildiğini belirterek “Biz harama girmeyeceğiz” diye konuştu. Şahin, Seyhan Belediyesi’ndeki hırsızlıklardan bahsedince ortam birden gerildi. Yusuf Akıncı oturduğu yerden ayağa kalkarak, Esef Şahin’den özür dilemesi gerektiğini söyledi. Akıncı daha sonra kürsüden inerek Esef Şahin olduğu yere doğru ilerledi. CHP’li meclis üyeleri Yusuf Akıncı’yı yatıştırmak için meclis salonu dışına çıkardı. Meclis kâtibi Yasemin Çelik toplantıya 5 dakika ara verdiğini açıkladı. Meclis üyeleri arasında tartışmalar yine devam etti.


Daha sonra salona girerek başkanlık divanına geçen Yusuf Akıncı, söylediği sözlerden başta partiler olmak üzere meclis üyelerinden özür dileyen bir konuşma yaptı. Ve gündem maddelerine geçildi. Daha önce görüşülerek geri gönderilen 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/d maddesi, gereğince borçlanma talebini 9. Madde olarak yeniden gündeme aldırdı. Akıncı, Seyhan Belediye Başkanlığı2na 30 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi ile ilgili komisyondan oybirliği ile geçen raporu okuttu. Bunun üzerine söz alan AK Partili ve MHP’li belediye meclis üyeleri, son 3 ay içerisinde belediyenin 30 milyon lira borçlanması aleyhinde konuşmalar gerçekleştirdiler. HDP’li üyeler söz istedi. Başkan Akıncı HDP’li üyelerin söz talebini unutup AK Partili Ali Coşkun’a söz verince 2 HDP’li üye salonu terk etti. Başkan Akıncı’ya mecliste CHP grubunun azınlığa düşeceğinin hatırlatılması üzerine HDP’li üyelerin peşinden gitti ve onları ikna ederek salona girmelerini sağladı.


CHP Gurubu Sözcüsü Elif Uzun da 30 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi konusunda destek konuşması yaptı.


Bu konuşmalardan sonra Seyhan Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Yusuf Akıncı maddeyi oylamaya sundu. CHP ve HDP’li 19 üye maddenin kabulü için evet oyu verirken, 17 AK Partili ve MHP’li üye de ret oyu verdi. Böylece Seyhan Belediye Başkanına, devlet veya özel bankalardan 30 milyon lira borçlandırılma yetkisi oy çokluğu ile kabul edildi.


Yusuf Akıncı 2 saat 15 dakika süren meclis toplantısını yarın saat 16.00’da toplanmak üzere sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Rüzgardan kopan baz istasyonu direği 5. kattan otomobilin üzerine düştü, düşme anı kameraya yansıdı Konya’nın Karapınar ilçesinde etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezi ve çevresinde saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan rüzgar sebebi ile 5 katlı bir iş hanının üzerindeki baz istasyonu direği yerinden koparak aşağıdaki otomobilin üzerine düştü. Düşme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olayda can kaybı yaşanmaması sevindirdi. Olay, Okullar Caddesinde bulunan Belediye İş hanı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir vatandaş Belediye İş hanının önüne otomobilini park etti. Rüzgarın şiddetini artırdığı sırada yerinden kopan yaklaşık 7 metrelik baz istasyonu direği kabloları kopartarak büyük bir gürültü ile otomobilin üzerine düştü. Otomobilin çevresinde bulunanlar kaçarken, otomobilin içinde ve çevresinde kimsenin olmaması olayın boyutlarının büyümesini önledi. Direğin düşme anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde iş yerinin önünde bulunanların kaçması direğin düşmesi yer alıyor. Olayın bildirilmesi üzerine adrese polis ekibi sevk edildi. Polis ekibi şerit çekerek güvenlik tedbiri aldı. Direğin düştüğünü gören Salih Karagöz, “Şiddetli rüzgar vardı. Arkadaşlarla duruyorduk. Birden ses oldu, yukarıdan gürültü ile verici düştü. Kabloları kopardı. Aracın yakınında da 5 kişi vardı. İyi ki adamlara isabet etmedi. Hayatımda böyle bir gürültü duymadım. Rüzgar çok kuvvetliydi” dedi.
İstanbul İstanbul Tabip Odası’nda seçim öncesi aday kadrosunu açıkladı İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, seçim öncesi, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı. İstanbul Tabip Odası’nda (İTO) gerçekleştirilen basın toplantısı ile yönetim kurulu, onur kurulu, denetleme kurulu ve TTB merkez delegasyonu olmak üzere 55 kişilik liste duyuruldu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek önderliğinde bir araya gelen Değişim Grubu, daha etkin, üyelerinin sorunlarına yönelen bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini dile getirdi. Dr. Erçek, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu güne kadar çok kolektif mücadele etmesi gerekmeyen hekimlerin artık kolektif bir mücadele etmesi gerektiğini ve bununda en güçlü şekilde verileceği yerin meslek kuruluşu olduğu kabulü ile yola çıktık. Meslek odamız bizim değerlendirmemiz kıstasında maalesef meslek odamızın ve meslektaşlarımızın beklenti ve gündeminden uzak bir eylem planı ile hareket ettiğine dair bir kabulle çıktık. Biz dernekler sendikalar gibi daha hür ve gerçekleri konuşabilecek bir kitle tarafından yönetilmesi gerektiğini kabul ettik. Açıklayacağım 55 kişilik değişim grubu İstanbul Tabip Odası yönetim listemizdeki kişiler bu işin çilesini çeken gayretini gösteren ve sorunlarla ilgilenen arkadaşlarımızdan oluşuyor. İstanbul Tabip Odası Yönetimi’ni kazandığımızda da ana gündemimiz hekimlerin gündemi olacak. Biz Tabip Odası’nın çözebileceği sorunları taahhüt ettik. Kendimize bağlı bütün hususların tamamını 4 ay içerisinde 2024 yılı bitmeden gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Yönetim Kurulu adayı Dr. Nedim Uzun da, değişim grubunun bir ihtiyaç üzerine ortaya çıktığını vurgulayarak, "Geçen her gün kuruluşumuzun etkisizleştiğini ve güçsüzleştiğini hem halktan hem meslektaşlarımızdan koptuğunu üzülerek görüyoruz. Bu ihtiyaca cevap olarak odamızı meslek kuruluşumuzu daha güçlü, daha etkin ve meslektaşlarımız arasındaki dayanışmayı daha da kuvvetlendirecek devlet, millet ve vatandaşlarımıza faydalı olacak bir kurumsal kimlik olarak yeniden inşa etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu’nun yönetim kurulu üyesi adaylarının, Dr. Esra Akyılmaz, Dr. Turgut Adatepe, Dr. Nedim Uzun, Dr. Cündüllah Torun, Dr. Nesriye Demirel, Dr. Abdulkadir Turgut olduğunu belirten Erçek, onur kurulu ve denetim kurulu üyelerin de Dr. Mustafa Şener, Dr. Ahmet Özdemir, Dr. Naile Mısırlıoğlu, Dr. İrfan Gökçay, Dr. Ahmet Yiğitalp, Dr. Rümeysa, Yeni Elbay, Dr. Muhammed Atak, Dr. Mehmet Sedat Feyizoğlu’ndan oluştuğunu söyledi.