GENEL - 24 Ocak 2020 Cuma 10:26

Tescilli Adana kebabının yanına tescilli makarna

A
A
A
Tescilli Adana kebabının yanına tescilli makarna

Adana’da kebapçılık yapan Metin Dura, tescilli Adana kebabının yanında özel soslarla hazırladığı makarnayı tescil alarak servis etmeye başladı.

Adana’da kebapçılık yapan Metin Dura, tescilli Adana kebabının yanında özel soslarla hazırladığı makarnayı tescil alarak servis etmeye başladı. Dura, “Adana kebabının yanında salata hariç bir şey servis edilmez imajını kırdık. Herkes çok beğeniyor” dedi.


Kentte uzun yıllardır kebapçılık yapan Metin Dura, yenilik yaparak kebabın yanında makarna servis etmeye başladı. Dura, müşterilerden de olumlu tepkiler alınca Türk Patent Enstitüsü tarafından makarnayı tescil ettirdi. Zerdeçal ve mantar sosuyla özel olarak hazırlanan makarna, kebap gelmeden önce aperatif olarak bütün müşterilere sunuluyor. Makarna, kent halkı tarafından da yoğun ilgiyle karşılanıyor.


İHA muhabirine tescil sürecini anlatan Metin Dura, “Bizi diğer restoranlardan ayıran bir şey yapmak istedik. Burası makarnayla gittiğimiz kebapçı demek istedik. Bu yoldan çıktık ve bununla beraber insanların beğenisini gördük. Tescilleme kararı aldık” ifadelerini kullandı.


Hazır aldıkları makarnaları özel köklerle kaynatıp zerdeçal ve mantar sosuyla özel olarak hazırladıklarını ifade eden Dura, Adana kebabının yanında herhangi bir şey sunulmaz imajını kırdıklarını belirterek, “Özel kökler bizim kendi bildiğimiz şeyler. Özel sosumuz var bir de. Tescillemek istedik bu nedenden. Kebabın yanında bir şey sunulmaz imajını kırmak istedik. Kebabın yanında Adanalılar pilavı yıllarca reddetti. Makarnayı ama sevdiler. Bunu kabul ettiler” dedi.



“İnsanlar yeniliğe acıkmışlar”


Amaçlarının Adana kebabının öz değerlerini bozmadan yenilikçi ürünlerle servis edilmesi olduğunu kaydeden Dura, “Artık dünyaya da açılmak istiyoruz. Biz Adanalılardaki ışığı gördük. Kebaptan çok insanlar böyle bir yeniliğe acıkmışlar” diye konuştu.


Mersin’den kebap yemek için Adana’ya gelen Betül Uysal, “Biz çok beğendik. Gayet güzeldi, beğendim. Makarna çok güzel, çok lezzetliydi” dedi.


Öznur Şenkal de, özellikle makarna için mekana geldiklerini belirterek, “Hem göz, hem karın doyuruyor. Normalde hep mezeye alışkındık, bu çok farklı geldi. Pilavdan daha orijinal bu makarna” şeklinde konuştu.


Sıdıka Arslan da, “Kebabı seviyoruz ama makarna için geliyoruz. Mersin’deyim ama Adana’ya her geldiğimde uğruyorum. Çocuklar da makarnayı çok seviyor, onları da getiriyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.