GENEL - 13 Ocak 2019 Pazar 19:14

Kahta Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa yolunda

A
A
A
Kahta Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa yolunda

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Kahta Dolgu Oyuncak ve Cendere Kukla Avrupa Yolunda” proje teklifi, uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanlarca kabul edildi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Kahta Dolgu Oyuncak ve Cendere Kukla Avrupa Yolunda” proje teklifi, uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanlarca kabul edildi.


Hazırlanan proje kapsamında, ilk aşamada 12 öğrenci ve 2 öğretmen Romanya’ya gidecek. Katılımcıların mesleki bilgi ve becerilerinin artırılarak iş hayatına entegrasyonlarının sağlanması amaçlanan proje ile Avrupa’daki yenilikçi uygulamaların okul transfer edilmesi hedefleniyor.


Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kahta Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Enver Yılanli, katılımcıların Avrupa standartlarında hizmet veren ve alanlarında uzman teknik personellere sahip kurumlarda 2 hafta sürecek staj çalışmalarına dahil olacağını söyleyerek, “Kahta Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırlanan “Kahta Dolgu Oyuncak ve Cendere Kukla Avrupa Yolunda” proje teklifi, uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanlarca kabul edildi. Projenin hareketlilik faaliyetleri iki farklı tarihte gerçekleştirilecek olup, ilk hareketlilik, 10-23 Şubat 2019 tarihleri arasında İsveç’e gerçekleştirilecek ve hareketlilikte 12 öğrenci 2 öğretmen yer alacaktır. İkinci hareketlilik ise 28 Nisan-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Romanya’ya gerçekleştirilecek ve hareketlilikte yine 12 öğrenci 2 öğretmen yer alacaktır” dedi.


Müdür Yilanli, “Avrupa standartlarında hizmet veren, teknolojik altyapı ve donanım bakımından oldukça iyi imkanlara ve alanlarında uzman teknik personellere sahip kurumlarda 2 hafta sürecek staj çalışmalarına dahil olacak katılımcılarımızın, mesleki gelişim seviyelerini arttırarak uzmanlaşma sağlamaları ve iş gücü piyasasının aradığı niteliklere sahip birer mesleki eğitim mezunları olarak istihdam olanaklarını arttırmaları amaçlanmaktadır. Aynı zamanda proje ile mesleki bilgi ve becerilerinin artırılarak iş hayatına entegrasyonlarının sağlanması, yabancı dil becerilerini geliştirmeleri, kültürler arası etkileşimin ve dil çeşitliliğinin önemini kavramaları, sosyal uyum becerilerini arttırmaları, Avrupalılık bilinci oluşturmaları, hayat boyu öğrenme anlayışını benimsemeleri sağlanması, Avrupa’daki yenilikçi uygulamaların okulumuza transfer edilmesi amaçlanıyor. Bu vesileyle okulumuz çocuk gelişimi alanı öğrencilerinin yapmış oldukları dolgu oyuncakları okulun sergi salonunda sergilenmiştir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Başkan Demir, mazbatasını aldı 31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden Ardahan Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir, mazbatasını alarak yeni döneme başladı. AK Parti’nin itirazının YSK tarafından ret edilmesi üzerine Başkan Faruk Demir, İl Başkanı Yalçın Taştan, meclis üyeleri ve partililer ile birlikte Ardahan Adliyesine giderek Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkan Vekili Melike Arslantaş’tan mazbatasını aldı. Mazbata tesliminin ardından, Ardahan Belediyesine geçen Başkan Faruk Demir, Belediye personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. Başkan Demir burada yaptığı teşekkür konuşmasında, Ardahan Türkiye Cumhuriyetinin parlayan yıldızı olmaya devam edecek dedi. Başkan Demir, “Bundan sonra ayrı gayrı yok. Seçim sürecinde emeği geçen il-ilçe teşkilatlarımıza, kent uzlaşısı ve demokrasi bileşenlerine, halkımıza, özellikle devlet kurumlarımızın samimi çalışması, emniyetimizin, jandarmamızın, yargımızın, seçim kurullarımızın Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışır bir şekilde çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler yapacağız. Ardahan Türkiye Cumhuriyetinin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Başladığımız projeleri bitireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi çağdaş muasır seviyesinin de önüne geçeceğiz. Halkımız buna inandığı için biz bu seçimde oy talep etmenin dışında hiçbir enstrümana başvurmadık. Ama çok çeşitli çalışmalar yapıldı, ona rağmen onurlu Ardahan halkı dik durdu. Kişileri değil Ardahan’ı makama getirmeye oy verdi. Bana oy veren vermeyen demokrasinin tecelli etmesi için sandık başına giden herkese teşekkür ediyorum. Seçim bitmiştir, bundan sonra önümüzde 5 yıl var. Yine geçtiğimiz 5 yıl gibi kimseyle tartışmadan, kavga etmeden, siyasal, dil, din, ırk özellikle insanların etnik kökeninden ve inancından dolayı ayrıştırma ve ötekileştirme olmayacak. Ardahan’ı mutlu insanlar kenti yapacağız, barışın, kardeşliğin, özgürlüğün, refahın ve gelişmişliğin kenti yapacağız. Benimle birlikte 24 saat çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de her zaman destekçim olan sevgili eşim Zuhal Demir’e yapıyorum” dedi.