GENEL - 30 Temmuz 2020 Perşembe 15:30

Kahta İHH bu bayramda da yetimleri güldürdü

A
A
A
Kahta İHH bu bayramda da yetimleri güldürdü

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde yardımlarını sürdüren İnsani Yardım Vakfı (İHH) , yetimler için bayramlık kıyafet kampanyası düzenledi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde yardımlarını sürdüren İnsani Yardım Vakfı (İHH) , yetimler için bayramlık kıyafet kampanyası düzenledi.


Kahta İHH ve Kahta Gençlik Merkezi ile birlikte düzenlenen yardım organizasyonunda ilçedeki 165 yetime aileye ulaşıldığı öğrenildi.


Hayırseverlerin desteğiyle Kahta’daki yetim ve yardıma muhtaç ailelere bayramlık kıyafet hediye ettiklerini belirten Kahta İHH Başkanı Mehmet Güllü Orman, sadece ilçede değil İHH olarak Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında anne-babasını kaybetmiş çocuklara bayram sevinci yaşattıklarını söyledi.


Orman, “Kahta İHH ve Kahta Gençlik Merkezi ile birlikte yetim ve yardıma muhtaç ailelere yardım organizasyonu düzenledik. Hayırseverlerin desteği ile ilçemizdeki yetim ve yardıma muhtaç 165 ailelere bayram kıyafeti hediye ettik. Bir nebze de olsa onların sevincine ortak olmaya çalıştık. Tabi sadece ilçemizde değil, İHH olarak Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında anne-babasını kaybetmiş çocuklara bayram sevinci yaşatmaya çalıyoruz” diye konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.