GENEL - 05 Nisan 2021 Pazartesi 19:13

Turanlı, iki yıllık görev süresini değerlendirdi

A
A
A
Turanlı, iki yıllık görev süresini değerlendirdi

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, basın mensupları ile bir araya gelerek ’Hizmette 2.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, basın mensupları ile bir araya gelerek ’Hizmette 2.Yıl Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi. 8 Nisan 2019-31 Mart 2021 tarihleri arasında yapılan hizmetleri basın mensuplarına aktaran Başkan Turanlı, pandemi nedeniyle toplantının ertelendiğini ve bugüne kadar gelindiğini söyledi.


Hizmette nasıl bir yönetim anlayışı sergilediklerine dikkat çeken Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, konuşmasında göreve geldikten sonra siyasi rozetini çıkartıp herkese eşit mesafede, ilçeye daha güzel hizmetler kazandırmak için çalıştığını söyledi. Başkan Turanlı, “Belediye başkanlarının görevlerinden biri de halkla istişare etmek, halkın sesi ve kulağı olan basın mensuplarıyla bir araya gelip yaptığı hizmetleri kamuoyuna paylaşmaktır. Yola çıkış amacımız halka hizmettir. Halka hizmet ederken de bir yerleri eleştirmek değil bu bize yakışmaz ve zaman kaybından öte bir şey değildir. Belediye başkanları seçildiği gün itibarıyla siyasi parti rozetini bırakıp hizmet kimliğine bürünür. Biz de bunu kendimize ilke edindik. Kahta’mıza daha güzel hizmetler kazandırmak için daha etkin bir şekilde çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Elbette ki hizmet süremiz zarfında eksikliklerimiz, hatalarımız olmuştur. Hizmet ederken de hatalarımızı eksikliklerimizi en asgari seviyeye indirerek çalışmaya devam ediyoruz. Bizler bu yola çıkarken halkımıza verdiğimiz hizmet sözlerini ve projelerimizi yerine getirmenin azmi ile çalışıyoruz. Bugün yapmış olduğumuz hizmetleri, yapamadığımız hizmetleri ve gerekçelerini sizlerin aracılığı ile halkımızla paylaşacağız. İnşallah programdan sonra siz değerli basın mensuplarımızla yapmış olduğumuz hizmetleri, hayata geçirdiğimiz projeleri yerinde görmek üzere bir gezi programı hazırladık. Birlikte yapmış olduğumuz hizmetleri ve hayata geçirdiğimiz projeleri birlikte yerinde göreceğiz” dedi.


İki yıllık faaliyetleri konu alan video gösteriminde konuşan Turanlı, “Çözüm Merkezi’nin yenilenmesi, Covid-19 ile mücadele, yolların yapımı, altyapı, içme suyu şebekesi, kilit parke taşı çalışması, sathi kaplama, mezbahana revizyonu, Haydaran suyunun alındığı yerde yenileme çalışmaları, Kanal Boyu (Mehmet Yavuz Parkı) Yürüyüş Yolu 1. Etap projesi, Trafik Eğitim Parkı, Yavuz Selim Parkı, Hilal Parkı, Süs Havuzları, Sosyal Projeler, Anne Taksi Projesi, Gezici Kütüphane Projesi, otogar kavşağında hayata geçirilen yeni hizmet noktaları, Sosyal Kart Projesi, Hayvan Barınağı Projesi, Çok Amaçlı Kapalı Semt Pazarı Projesi, Geri Dönüşüm Projesi, Kültür Turları Projesi, 2 Çevre Yolu Projesi, Kapalı Hayvan Pazarı ve makine ikmal yeri ile ilgili yapılan çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.


Kahta Belediyesi olarak yer tahsisi alamadıkları için hayata geçiremedikleri projeleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Turanlı, “Meydan Projesi için 1 Nolu Sağlık Ocağı yeri, Şehir Parkı projeleri için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yeri, Sebze Ve Meyve Hali Projesi içi ise Karşıyaka mahallesindeki hazine arazisi, aynı şekilde Buğday Pazarı, Galericiler Sitesi ve içerisinde Gasilhane’nin yer alacağı Yeni Mezarlık Projeleri için talep ettiğimiz hazine arazilerinin tahsisi yapılmadı. Talep aşamasında devam eden projelerimiz ise HES projesi, Buğday Pazarı Yeri, Cep otogar projesi, şehir içi içme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi, Atık Su Arıtma Tesisi projesi” diye konuştu.


Toplantı sonrası Başkan Turanlı, gazetecilerle birlikte tamamlanan ve yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.