GENEL - 21 Ekim 2020 Çarşamba 16:38

Zabıta ekipleri marketleri denetledi

A
A
A
Zabıta ekipleri marketleri denetledi

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketlere yaptığı rutin denetimlerine devam ediyor.

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketlere yaptığı rutin denetimlerine devam ediyor.


Korona virüs tedbirleri kapsamında denetimlerini yoğunlaştıran Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketlerde zam ve korona virüse karşı alınması gereken tedbirler konusunda denetimlerde bulundu.


Zabıta ekipleri gerçekleştirdiği denetimlerde bir yandan fiyat denetimi yaparken diğer yandan da çalışanları korona virüse karşı almaları gereken tedbirlerle, hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılardı.


Yetkililer, denetimlerin aynı sıklıkla rutin olarak devam edeceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da hırsızlık anları kamerada: Biri oyun konsolu, biri çanta diğeri bisiklet çaldı Şişli’de bir mağazaya gelen bir kadın, masada duran çantayı ikinci denemesinde kaşla göz arasında çalarak dükkandan uzaklaştı. Beyoğlu’nda da çocuklar apartmandaki bisikleti hiçbir şey olmamış gibi çalarak yollarına devam etti. Beşiktaş’ta ise ev eşyası satan dükkana müşteri gibi gelen bir kadın, kaşla göz arasında 25 bin liralık oyun konsolunu çaldı. Yaşananlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İstanbul’da geçtiğimiz günlerde birçok farklı noktada hırsızlıklar yaşandı. Yaşanan olaylarda hırsızların rahat tavırları ise izleyenlere adeta ‘pes’ dedirtti. Beşiktaş Ortabahçe Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda, genç bir kadın elindeki çantalarla müşteri kılığında dükkana geldi. Uzun süre ürünleri inceleyen kadın, bir süre sonra koltuklara oturarak dinlenmeye başladı. O esnada yerde duran oyun konsolunu çalmak için doğru zamanı bekleyen kadın, yavaş hareketlerle oyun konsolunun yanına geldi. Ardından bir süre daha diğer ürünleri inceleyerek 25 bin lira değerindeki oyun konsolunu eline aldı. Soğukkanlılığıyla dikkat çeken genç kadın, hiçbir şey olmamış gibi iş yerinden elini kolunu sallayarak çıktı. Yaşananlar dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Dakikalarca doğru anı kolladı Şişli Nişantaşı Mahallesi’nde geçtiğimiz ay meydana gelen olayda ise mağazaya gelen bir kadın, dakikalarca kıyafetleri inceledi. Ardından kadın, yavaş hareketlerle gelerek masanın üzerinde duran çantayı çalmak istedi. Birinci hamlesinde cesaret edemeyen kadın, bir süre daha insanları kollayarak mağazayı gezmeye devam etti. Ardından, cesaretini toplayarak gelen kadın, ikinci denemesinde masada duran çantayı alarak ceketinin içine sokarak gözden kayboldu. Yaşananlar mağazanın güvenlik kamerasına yansıdı. Saniyeler içinde bisikleti çaldılar Beyoğlu Kulaksız Caddesi’nde ise geçtiğimiz gün iki çocuk, apartman önüne geldi. Çocuklardan birisi apartmana girerken, diğer çocuk gözlem için dışarıda kaldı. Ardından kapı girişinde bulunan bisikleti çalan çocuklar yavaş hareketlerle gözden kayboldu. O ablar sokağın güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Erzincan Erzincan’da aranması bulunan 8 kişi yakalandı Erzincan’da toplam 12 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 8 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 16 Nisan 2024 - 23 Nisan 2024 tarihleri arasında aranması bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Bina içerisinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1şahıs, 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, görevi yaptırmamak için direnme suçundan 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, muhafaza görevini kötüye kullanmak suçundan 2 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, basit yaralama suçundan 6000 TL adli para cezası bulunan 1şahıs, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs olmak üzere toplam 12 yıl 2 ay hapis cezası olan 6 şahıs, 6000 TL adli para cezası olan 1 şahıs, ifadeye yönelik aranması olan 1 şahıs toplam 8 şahıs Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
İstanbul MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı Yenilikçi Eğitim Ekosistemi Modern Müfredat vizyonu ile Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını referans alarak “Daha İyi Bir Dünya için Daha İyi Bir Ben Kimliğine” odaklanan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı. Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ile MBA Okulları Projeler Koordinatörü Selin Ural arasında imzalanan akademik ve bilimsel proje protokolü ile MBA Okulları mezun öğrencilerine Kapadokya Üniversitesi tarafından eğitim bursu verilecektir. Protokol çerçevesinde MBA Okullarının kampüs ve üniversite imkanları öğrenciler tarafından ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kullanılacak olup, multidisipliner çalışmalarla Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri tarafından öğretmen eğitimleri yanı sıra Newgen Kariyer Eğitimi verilecek ve ulusal-uluslararası bilimsel proje hazırlama çalışmalarına rehberlik edilecektir. Sosyal sorumluluk projeleri, meslek ve tercih bilincinin kazandırılması ile ilgili lise kademesi öğrencilerin yer aldığı oturumlar düzenlenecek. Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, imzalanan protokol hakkında “Kapadokya Üniversitesi olarak bu tür iş birlikler bizim için önemli. Bu iş birliği kapsamında eğitimde yenilikçi bir ekosistem oluşturulacak ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımları ile öğrencilerin eğitim hayatındaki sınırlar genişletilecek ve daha nitelikli yetiştirilmesi hedefine ulaşılması kolaylaşacaktır” değerlendirmesinde bulundu. MBA Okulları AP ve Projeler Koordinatörü Selin Ural da “Öğrencilerimizin tutku alanlarının derinleşme yolculuklarında kampüslerimiz ve üniversiteler arasındaki iş birliğini önemsiyoruz. Ülkemizin köklü ve başarılı üniversitelerinden biri olan Kapadokya Üniversitesi ile sürdürülebilir iş birliğine imza atarken öğrencilerimizin eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmalarında son derece önemli bir adım attığımızı ve yenilikçi projeler üretmek için heyecan duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.