GENEL - 30 Ocak 2019 Çarşamba 14:09

38 kişilik iş için bin 200 kişi başvurdu

A
A
A
38 kişilik iş için bin 200 kişi başvurdu

İŞKUR tarafından Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’ne 6 ay süreyle istihdam dilecek 38 kişilik iş için bin 200 kişi başvurdu.

İŞKUR tarafından Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’ne 6 ay süreyle istihdam dilecek 38 kişilik iş için bin 200 kişi başvurdu. Başvuru alınacak kişi sayısının yaklaşık 30 katı olunca kura çekimleri İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde yapıldı.


İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nde 6 ay süreyle istihdam edilecek 38 kişi için bin 200 kişi başvurdu. İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından noter huzurunda çekilen kurada bin 200 kişinin isimlerinin yazılı olduğu kâğıtlar seçimlerde kullanılan sandığa bırakılıp görevli tarafından tek tek çekilerek isimleri okundu. Kurada ismi çıkanlar sevinç yaşadı.


7 ŞUBAT’TA GÖREVE BAŞLAYACAKLAR


İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, isimleri çıkan 38 kişinin 7 Şubat tarihinde görevlerine başlayacağını söyledi. Karakaya şöyle devam etti;


“İl Sağlık Müdürlüğü’ne toplam 38 kişi alınacak. Bu kişiler 11 ilçe ve merkez olmak üzere 12 yerde çalıştırılacak. Toplam bin 200 kişinin başvurusunu aldık. Çalışacak kişiler şuanda noter huzurunda kurayla belirleniyor. Merkez ve ilçeler ayrı ayrı belirlenecek. Bugün sizde buradasınız. Olaya şahitlik ediyorsunuz. Noter kurası sonucu isimleri belirlenen 38 kişi 7 Şubat tarihi itibariyle görevlerine başlayacaklar.”


İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz da, başvuru çok yoğun olduğu için kura çekimini bahçede yaptıklarını ifade etti. Korkmaz şöyle devam etti; “İş başvurusuna bin kişiye yakın vatandaş başvurdu. Çok güzel bir şekilde kura çekiyoruz. Başvuru çok olunca bahçede kura çekimini yapıyoruz. İnşallah güzel şeyler olacak.”


Kurada ismi çıkan Mehmet Aydın ise, iş sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Kurada çıktık hayırlısı olur inşallah. Allah’a şükür mutluyuz. Nasip oldu buraya başvurduk. Şimdi çocuklarımızın rızkını kazanacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ’de gerçekleştirildi Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı’na yönelik olarak, “Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği” gerçekleştirdi. HKÜ Hukuk Amfi’de düzenlenen ve moderatörlüğünü Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Özaydın’ın yaptığı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker’in konuşmacı olarak katıldığı programa; HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Otizmli çocuklara yönelik davranış değiştirme süreçlerinden, zihin kuramı ve dil gelişimi üzerine çalışmalara kadar geniş bir yelpazede bilgi sunulan etkinlikte; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz “Otizm Spektrumu Bozukluğu Olan Çocuklarda Davranış Değiştirme Süreci”, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Zihin Kuramı, Yürütücü İşlevler ve Dil” ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ise “Otizmli Küçük Çocuklarda Ebeveyn Aracılı Müdahaleler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın sonunda; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz’a hediyesini HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk takdim etti.