GENEL - 05 Nisan 2021 Pazartesi 13:46

Afyonkarahisar’da Avukatlar Günü

A
A
A
Afyonkarahisar’da Avukatlar Günü

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Barosu Başkanı Av.

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Barosu Başkanı Av. Turgay Şahin, “Avukatlık teminat altına alınmıştır. Avukat yargının, gerçek anlamda milletle temas edebilen tek unsuru, vatandaşın sesi, mağdurun nefesidir” dedi.


5 Nisan Dünya Avukatlar Günü kapsamında Afyonkarahisar’da adliye önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra açıklamalardan bulunan Şahin, 5 Nisan Avukat Gününü kutladı. Şahin konuşmasına şöyle devam etti:


“Kanunumuz bize, yalnızca mevcut normların doğru uygulanmasını sağlamak değil, “hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak” görevini de yüklemiştir.” Bu anlamda, hukukun üstünlüğünü ortadan kaldıracak gücün egemen olacağı darbe, muhtıra, müdahale, cunta girişimi gibi her türlü faaliyete karşı çıkmak ve engel olmak gibi bir misyonumuz olduğunu da unutmayalım. Her devlette Pravda ve El Ahram türü gazeteler vardır, ancak demokratik bir devlette özgür basın yerini almıştır. Her devlette iktidarlar mevcuttur ancak gerçek demokrasilerde muhalefet korkusuz ve serbestçe görevini ifa edebilir. Her devlette yargı vardır ancak eksiksiz demokrasilerde bağımsız bir savunma bulunur ve etkin avukatlık teminat altına alınmıştır. Avukat yargının, gerçek anlamda milletle temas edebilen tek unsuru, vatandaşın sesi, mağdurun nefesidir.”


Konuşmaların ardından Başkan Şahin kadın avukatlara karanfil dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.