GENEL - 07 Mayıs 2020 Perşembe 14:35

Afyonkarahisar’da berber ve kuaför salonları ücretsiz dezenfekte ediliyor

A
A
A
Afyonkarahisar’da berber ve kuaför salonları ücretsiz dezenfekte ediliyor

Afyonkarahisar Belediyesi kent merkezinde bulunan 380 berber, kuaför ve güzellik salonlarını dezenfekte etmeye başladı.

Afyonkarahisar Belediyesi kent merkezinde bulunan 380 berber, kuaför ve güzellik salonlarını dezenfekte etmeye başladı.


Pandemi sürecinde kapanan berber ve kuaför salonlarının 11 Mayıs itibariyle yeniden açılmasının açıklanması üzerine Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; berber ve kuaför salonlarının dezenfekte edilmesi talimatını verdi. Berberler Çarşısı’ndan başlayan dezenfekte işlemlerinin yanı sıra berber ve kuaförlere hijyen seti ile birlikte siperlik maske hediye ediliyor. Her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu zorlu süreçte ilk fedakarlığı yapan esnafların başında da berber ve kuaför esnafının geldiğini söyledi. Başkan Zeybek şöyle konuştu:


“Korona virüs salgını tedbirleri açıklanmadan önce Afyonkarahisar halkının sağlığını düşünerek dükkanlarını bir hafta öncesinde kapattılar. Bu süreçte gösterdikleri hassasiyetten dolayı oda yönetimine ve başkan yardımcısı Suat Uygur’a teşekkür ediyoruz. Berber ve Kuaförler açılacağı 11 Mayıs tarihi öncesinde esnaflarımızın dükkanları dezenfekte ediliyor. Ayrıca yüz koruyucu siperlik maske, 5 adet tıbbi maske ve bir adet el dezenfeksiyonu dağıtıyoruz. Kendilerine şimdiden hayırlı bol bereketli kazançlar diliyorum.”



Esnaf dostu bir başkanımız


Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Yardımcısı Suat Uygur ise Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in bu süreçte kendilerine sadece hijyen konusunda değil gıda esnafımıza gıda paketi konusunda da destek olduğunu söyledi. Başkan Zeybek’e temsil ettiği kesim adına şükranlarını sunan Suat Uygur, “Dünya genelinde etkili olan ve ülkemizde de etkisini gösteren Korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde belediyemiz tarafından meslektaşlarımıza yaklaşık 200 adet gıda paketi dağıtıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Mayıs tarihinde dükkanlarımızın açılacağını müjdelemesinin ardından Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek de üstüne düşeni fazlasıyla yaparak meslektaşlarımıza yüz koruyucu siperlik maske, 5 adet tıbbi maske ve bir adet el dezenfektanı ücretsiz olarak dağıtacağını belirtti. Başkanımız dükkanlarımızın da dezenfekte edilmesi için ilgili birime talimat verdi. Esnaf dostu olan başkanımız Mehmet Zeybek’e meslektaşlarım başta olmak üzere esnaf ve sanatkârlar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.