GENEL - 12 Ocak 2021 Salı 17:01

Başkan Koyuncu projelerini anlattı

A
A
A
Başkan Koyuncu projelerini anlattı

Afyonkarahisar’ın Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede bulunan gazeteciler ve sosyal medyadaki Emirdağ ile ilgili sayfaların yöneticileri ile buluştu.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede bulunan gazeteciler ve sosyal medyadaki Emirdağ ile ilgili sayfaların yöneticileri ile buluştu. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Koyuncu, “Görev süremiz dolmadan bütün projelerimizi tamamlayacağız” dedi.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Belediye Kültür Evi’nde gerçekleşen toplantıda önce Belediye Başkanı Serkan Koyuncu seçimden önce söz verdiği projelerle ilgili bilgiler verdi. Söz verdiği projelerin önemli bir kısmının tamamlandığını belirten Koyuncu, görev süresinin bitimine kadar bütün projelerini tamamlayacağını ve söz verdiği projelere ek olarak da birçok projeyi tamamlayacağını belirtti.


“Emirdağlı bayanlarımız çok şanslı”


Kadın Kültür Evi ve Gökkız Bayanlar Hamamı hakkında bilgiler veren Başkan Koyuncu, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in ve ilçe Kaymakamı Osman Bilici’nin Kadın Kültür Evi projesiyle yakından ilgilendiğini dile getirerek; “Proje tamamlandığında Emirdağ’daki bayanlarımız burada istedikleri gibi vakit geçirebilecekler. Kadın Kültür Evimizde bayanlar için toplantı salonlarından, fitnes salonuna kadar herşeyi düşündük. İnşallah bu projemiz sona erdiğinde Emirdağ’daki bayanlarımızın istedikleri gibi vakit geçirebilecekleri kendilerine özgü bir yerleri olacak. Bunun yanı sıra bu kapsamda Sayın Valimizin ve Sayın Kaymakamımızın da çok önem verdiği bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu proje kapsamında Emirdağ Kadın Kooperatifimizi kurduk, burada bayanlarımıza üretim imkanı sağlayacağız. Bayanlarımız burada ürettiklerini satarak belli bir gelir de elde edebilecekler. Kısacası Emirdağ’daki bayanlarımız çok şanslılar” dedi.


“İlçemize yeni kapalı pazar yeri yapılacak”


İlçeye yeni Kapalı Bir Pazar Yeri kazandıracaklarını ve bununla ilgili ihaleye çıkıldığını ifade eden Koyuncu, böylece Salı Pazarı’nın kapalı ve modern bir görünüme kavuşacağını belirtti. Kapalı Pazar Yeri projesinin ayrıntılarını basın mensupları ile paylaşan Başkan Koyuncu, bu projenin de görev süresi tamamlanmadan hizmet gireceğini belirtti.


“İlçemize yeni hükümet konağı”


Yeni Hükümet Konağı’nın Atatürk Kültür Parkı’nın olduğu alana yeşil alanlar korunarak inşa edileceğini belirten Başkan Koyuncu, gelen soru üzerine alternatif alanların da değerlendirilebileceğini dile getirdi. Şu anki Hükümet Konağı’nın yeşil alan yapılacağını belirten Koyuncu, böylece şehir merkezinin de genişleyeceğini söyledi.


“15 Temmuz Şehitler Caddesi’ne şehir tagı yapılacak”


Başkan Koyuncu, Eskişehir Caddesi’nin ardından eski adıyla Konya Caddesi olarak bilinen 15 Temmuz Şehitler Caddesi’nin de yakında şehir tagına kavuşacağını belirtti. 15 Temmuz Şehitler Caddesi’ne yapılacak olan şehir tagında “TÜRKÜLER DİYARI EMİRDAĞ” başlığının kullanılacağını belirten Koyuncu, Afyonkarahisar Caddesi’ne ve Karacalar, Horan Yolu girişine de şehir taglarının yapılacağının müjdesini verdi.


“Emirdağ’ın yüzde 40’ı doğalgaza kavuştu”


İlçenin yüzde 40’ının doğalgaza kavuştuğunu belirten Başkan Koyuncu, 2021 yılında da doğalgaz çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Soru üzerine İnkilap Mahallesi’ne ne zaman doğalgaz geleceğinin cevabını veren Başkan Koyuncu; İnkilap Mahallesi ve diğer mahallelerin sakinlerinden doğalgaz için öncelikle ön abone olmalarını istedi.


“Ekstradan projeleri de hayata geçireceğiz”


Toplantıda diğer projeleriyle ilgili de bir bir açıklama yapan Koyuncu ; ”Görev süresi sonunda seçimden önceki kitapçığımızı alsın hemşehrilerimiz bir bir baksın. Hepsini bir bir hayata geçiriyoruz. Yeni Belediye Binası, Emirdağ Kültür Evi, sosyal market, çöp taksi gibi projelerimizin bir kısmını tamamladık. Şehir girişlerinin yeniden düzenlenmesi ve şehir tagı gibi projelerimizin bir kısmını kısmen tamamladık hala devam ediyor. Diğer projelerimiz ile ilgili de çalışmalarımız da hızla sürüyor. İnşallah söz verdiğimiz projelerin hepsini hayata geçireceğiz. Söz verdiğimiz projelerin yanında Taş Konak Restaurant gibi ekstradan da birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. Toplantının ardından toplantıya katılanlara bir bir teşekkür ederek birer gömlek hediye eden Başkan Koyuncu, Emirdağ Belediyesi Kültür Evi bahçesinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına toplu olarak fotoğraf çektirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul KidZania İstanbul’dan ‘Züper bir 23 Nisan’ KidZania İstanbul’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanacak. Çocuklar Ülkesi KidZania İstanbul 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, geçit törenleri, tiyatro gösterileri ve sokak danslarıyla çocuklar ve ailelerine coşkulu bir kutlama yapacak. 67 farklı aktivite alanında 120’den fazla rolü deneyimleyebilecekleri KidZania’da çocuklar hayallerindeki mesleklerle tanışma ve bayramın tadını doyasıya çıkarma fırsatı bulacak. KidZania sokaklarında bayram coşkusu yaşanacak Eğlence dolu bu özel günde, öğrenmenin ve özgürce yaşamanın tadını çıkarmak isteyen çocuklar için KidZania İstanbul’da program var. Pastavilla Çocuk Tiyatrosu gösterileriyle başlayacak olan 23 Nisan kutlamaları, çocukların yüzlerinde kocaman gülümsemeler oluşturacak. Ardından saat 14.00’teki görkemli geçit töreniyle başlayacak rengarenk parti, Çocuklar Ülkesi’nin sokaklarını 23 Nisan coşkusuyla dolduracak. Saat 16.00-17.00 arasındaki Erbulak Evi öğrencilerinin sahneleyeceği ‘Apartman Toplantısı’ tiyatro oyunu ise hem çocukları hem de aileleri sanatın güzel dünyasıyla buluşturacak. 5 saat boyunca farklı bir deneyim Bayramda da Çocuklar Ülkesi, çocuklara güvenli ve hijyenik bir ortamda, arkadaşlarıyla bir arada eğlenerek öğrenme fırsatı sunacak. Bu farklı deneyim, Çocuklar Ülkesi’nin kapıları açıldığı andan itibaren başlıyor. Çocuklar Ülkesi’ndeki çeşitli ve eğlenceli aktiviteler, çocuklara sosyal, duygusal, dil becerileri, fiziksel yetenekler ve bilişsel gelişim açısından pek çok kazanım sağlayacak. Empati kurma, yeni kelimeler öğrenme, duyu organlarını geliştirme, soyut kavramları anlamlandırma durumları analiz etme gibi beceriler, burada çocukların gelişimine destek olacak.
Hakkari 14 yaşındaki çocuk geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler yaptı Hakkari’nin Derecik ilçesinde yaşayan Aram Kaynak, 2 yıl önce hobi olarak başladığı çalışmayla şimdi teknolojik aletler yapıyor. Sınırın sıfır noktasında bulunan Derecik ilçesinin Yeşilova köyünde yaşayan Yeşilova Mehmetçik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, atık malzemelerden yaptığı robotik aletlerle büyük beğeni topladı. İHA muhabirine çalışmalarını anlatan Aram Kaynak, 12 yaşından beri robotik malzemelerle uğraştığını ifade ederek, “İlk başlarda mekanik ve robotik bir şeyler yapmak istiyordum. Gerçekten kendime inancım tamdı. İlk başlarda deneme olarak bir helikopter yaptım ve ilk deneyimim başarılı geçti. Daha farklı şeyler denemek istedim. Artık ilgim daha fazla artmaya başladı. Kendimi daha çok geliştirmek için belediye başkanımızdan tam destek aldım. Yardımları oldu. Govend (Halay) Dergisi de bu konuda bana imkanlar sundu. Buradan Belediye Başkanı Hasan Dinç ve Govend Dergisi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç ise seçimden dolayı çok yoğun bir süreç geçirdiklerini hatırlatarak, “Bu süreç içerisinde yanımızdaki ve yöremizdeki güzellikleri görmek epey zor oldu. Ancak bir güzellik var ki görmemek, görememek imkansızdı. Aram Kaynak kardeşimizin bu çaba ve gayreti karşısında sessiz kalamazdık. Hem Derecik Belediyesi olarak hem de güzide dergimiz Govend Dergisi olarak kendisinin maddi manevi destekçisi olacağımızı yineliyorum. Biz burada bunun için varız. Nice diyarlarda nice umutlar var. Umuyorum ki nerede bir umut varsa sesi duyulur ve gereken neyse yapılır. Biz Derecik Belediyesi ve Govend Dergisi olarak ayrıca şahsım adına başta Aram Kaynak kardeşimiz olmak üzere ümitvar olmamızı sağlayan herkese destek çıkacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Hakkari 14 yaşındaki çocuk geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler yaptı Hakkari’nin Derecik ilçesinde yaşayan Aram Kaynak, 2 yıl önce hobi olarak başladığı çalışmayla şimdi teknolojik aletler yapıyor. Sınırın sıfır noktasında bulunan Derecik ilçesinin Yeşilova köyünde yaşayan Yeşilova Mehmetçik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, atık malzemelerden yaptığı robotik malzemelerle büyük beğeni topladı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Aram Kaynak, 12 yaşından beri robotik malzemelerle uğraştığını ifade ederek, “İlk başlarda mekanik ve robotik bir şeyler yapmak istiyordum. Gerçekten kendime inancım tamdı. İlk başlarda deneme olarak bir helikopter yaptım ve ilk deneyimim başarılı geçti. Daha farklı şeyler denemek istedim. Artık ilgim daha fazla artmaya başladı. Kendimi daha çok geliştirmek için belediye başkanımızdan tam destek aldım. Yardımları oldu. Govend (Halay) Dergisi de bu konuda bana imkanlar sundu. Buradan Belediye Başkanı Hasan Dinç ve Govend Dergisi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç ise seçimden dolayı çok yoğun bir süreç geçirdiklerini hatırlatarak, “Bu süreç içerisinde yanımızdaki ve yöremizdeki güzellikleri görmek epey zor oldu. Ancak bir güzellik var ki görmemek, görememek imkansızdı. Aram Kaynak kardeşimizin bu çaba ve gayreti karşısında sessiz kalamazdık. Hem Derecik Belediyesi olarak hem de güzide dergimiz Govend Dergisi olarak kendisinin maddi manevi destekçisi olacağımızı yineliyorum. Biz burada bunun için varız. Nice diyarlarda nice umutlar var. Umuyorum ki nerede bir umut varsa sesi duyulur ve gereken neyse yapılır. Biz Derecik Belediyesi ve Govend Dergisi olarak ayrıca şahsım adına başta Aram Kaynak kardeşimiz olmak üzere ümitvar olmamızı sağlayan herkese destek çıkacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı. (MSA-Y)