GENEL - 14 Mayıs 2022 Cumartesi 14:55

Bir günlüğüne asker olacak özel bireylere ‘asker eğlencesi’ yapıldı

A
A
A
Bir günlüğüne asker olacak özel bireylere ‘asker eğlencesi’ yapıldı

Afyonkarahisar’da bir günlüğüne asker olacak özel bireyler için asker eğlencesi yapıldı.

Afyonkarahisar’da bir günlüğüne asker olacak özel bireyler için asker eğlencesi yapıldı. Eğlencede gönüllerince eğlenen engelli bireyler yıllardır bekledikleri bu özel günde asker olacak olmanın gururunu yaşadı.


Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde yapılan asker eğlencesi Zafer Meydanı’nda yapıldı. Eğlenceye kent merkezi ve çevre ilçelerde ikamet eden özel bireyler ve aileleri katıldı. Ay yıldızlı bayrakları ile eğlenceye katılan aileler çocuklarının bir günlüğüne asker olacak olmalarının haklı gururunu yaşarken, özel bireylerin ise mutlulukları yüzlerinden okundu.


Eğlence ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Faruk Özkara, engelli bireylerin yanında olan herkese teşekkür ederek, “Engelli kardeşlerimize asker eğlencesi düzenledik. Fiziki şartlarından askerliğe elverişsiz oldukları için, bir günlük askerlik yapacaklar, bunun mutluluğu da onlara yetecek” dedi.



“Kendimi çok mutlu hissediyorum”


Bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşayan Mehmet Ozan Altın ise çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, kendimi çok mutlu hissediyorum askere gideceğim için. Bu anı 22 yıldır bekliyorum ve çok heyecanlıyım” diye konuştu.


Eğlence özel bireylerin ve ailelerin çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlenmesi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.