ASAYİŞ - 14 Eylül 2020 Pazartesi 17:03

HDP milletvekilinin ’Türk-Kürt çatışması’ söylemini güvenlik kamerası görüntüleri yalanladı

A
A
A
HDP milletvekilinin ’Türk-Kürt çatışması’ söylemini güvenlik kamerası görüntüleri yalanladı

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde 1 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan kavganın ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri, bazı basın yayın organları ile PKK sempatizanları ile HDP’li milletvekillerinin ortaya attığı ‘Türk-Kürt çatışması’ söylemini yalanladı.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde 1 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan kavganın ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri, bazı basın yayın organları ile PKK sempatizanları ile HDP’li milletvekillerinin ortaya attığı ‘Türk-Kürt çatışması’ söylemini yalanladı. İlçede yaşayan vatandaşlar da bu söylemi ortaya atanlara tepki gösterdi.


Dinar’da dün gece yaşanan silahlı kavgada Ömer Arslantürk’ün (40) silahından çıkan kurşunlarla Özkan Tokay (21) ve Emrah Özsaliç (28) vuruldu. Ambulans ile Dinar Devlet Hastanesine kaldırılan ve vücuduna 3 mermi isabet eden Tokay, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bacağından vurulan Özsaliç ile darp sonucu yaralanan F. Tokay (15) ve kavgaya karışan Arslantürk ailesi üyelerinden Nurcan Arslatürk (35) ile M. Arslantürk (16) ve E. Arslantürk (14) hastanelerde tedavi altına alındı.


Bazı sosyal medya siteleri ve basın yayın organlarında olayın Kürt-Türk kavgası gibi lanse edilmesi, Dinar ilçesi ile kent genelinde vatandaşların tepkisine neden oldu. Olayın ardından ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri, bazı sosyal medya platformları ile PKK terör örgütü yandaşı haber sitelerinde ‘Afyon’da Kürtlere yönelik saldırı’ başlığı altındaki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu gözler önüne serdi.



Güvenlik kamerası görüntüleri asılsız haberleri yalanladı


Olayın gerçekleştiği yeri gören güvenlik kamerası görüntülerinde, kavga ihbarı alındıktan yaklaşık 4 dakika sonra iki ambulans ile birlikte çok sayıda polis ekibinin bölgeye geldiği ve olaya müdahale edildiği görülüyor. Hızlı bir şekilde yaralıları ambulansa alan sağlık görevlilerinin, yine süratle yaralıları hastanelere yetiştirmek için hareket ettiği gözleniyor. Polis ekiplerinin ise olay yerine gelir gelmez hemen inceleme başlattıkları ve katil zanlısının peşine düştükleri görülüyor.



“Bizim Türk-Kürt diye bir olayımız yoktur”


Olayın gerçekleştiği yeri gören, Kürt asıllı bir başka iş adamına ait şantiyenin satış müdürü Hasan Aslantürk, olayın Dinar’da Türk-Kürt çatışması şeklinde yansıtılmasına tepki göstererek, “Biz olayın olduğu inşaatın yan komşusuyuz. Kesinlikle Türk-Kürt diye bir sıkıntımız olmadı. Bu olay iki grubun aralarında geçen kavgadan olmuştur. Bizim Türk-Kürt diye bir olayımız yoktur, Kürt de bizim kardeşimiz Türk de bizim kardeşimiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."