ÇEVRE - 21 Haziran 2022 Salı 14:28

(ÖZEL) Bolvadin’de sel

A
A
A
(ÖZEL) Bolvadin’de sel

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış ve dolu sebebi ile birçok ev ve besihaneyi sel bastı.

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış ve dolu sebebi ile birçok ev ve besihaneyi sel bastı.


Bolvadin ilçesine bağlı Dişli beldesinde aniden başlayan sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 2 saat süren gök gürültülü sağanak yağış sonrası sel suları deyim yerindeyse önüne ne kattıysa alıp gitti. Selden en çok etkilenen yerlerin başında ise Okul Mahallesi geldi. Selden dolayı birçok ev ve besihaneleri sel bastı.



Talihsiz aile selden ikinci defa zarar gördü


Geçtiğimiz ay yaşanan selde evleri yıkılan Ağıönü ailesinin bu defa da sığındıkları derme çatma yapıyı sel suları bastı. Eşiyle birlikte sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Cemalettin Ağıönü, “Allah daha beterinden korusun, yine sel başladı. Felaket derecede sel var. Bir ay önce selden dolayı evim yıkıldı, yine sel başladı yine kaldığımız yeri sel bastı devletten yardım istiyorum” dedi.


Necmeddin Aydın isimli mahalle sakini ise selden dolayı evinin su bastığını kaydetti. Yolların da sular altında kaldığını ifade eden Aydın, kendilerine yardım elinin uzanmasını istedi.


Öte yandan, belediye tarafından bölgede başlatılan sel sularının tahliye çalışması ise devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez’de engelli bireyler için rampa hizmeti Kepez Belediyesi, Kanal Mahallesi’nde, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin parka girmesine engel olan yükseklik farkı sorununu rampa hizmetiyle ortadan kaldırdı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı.Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor. Kanal Mahallesi’nde 4743 ile 4745 sokakları arasında kalan parka giriş rampası yapılması isteği de yerine getirildi. Tekerlekli sandalye kullanan bireyler ile bebek arabası olan vatandaşlar, yükseklik farkından dolayı söz konusu yeşil alana ulaşmada zorluk yaşıyordu. Mahalle sakinleri de, Kepez Belediyesine yazdıkları bir dilekçeyle parka ulaşım sorununun çözülmesini talep etti. Vatandaşın isteğine hızlı çözüm Kepez Belediyesi de, vatandaşların talebini dikkate alarak, parka girişi sağlayan merdiveni kaldırdı ve yerine kilit taşından rampa yaptı. Park ve Bahçe Müdürlüğü ekiplerince yapımı tamamlanan rampa ile tekerlekli sandalye kullanan bireyler, bebek arabası olan vatandaşlar ve yaşlılar kolay bir şekilde parka girebilecekler. Müdürlük çalışanları, parkın eskiyen kent mobilyalarını da yeniledi. Kanal Mahallesi sakinleri de, taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanmasından ve rampa hizmetiyle parka ulaşımı kolaylaştırmasından dolayı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür ettiler.