GENEL - 12 Nisan 2019 Cuma 16:17

Sandıklı Akdağ’da kamp karavan turizmi etkinliği başladı

A
A
A
Sandıklı Akdağ’da kamp karavan turizmi etkinliği başladı

Sandıklı Kaymakamlığı ve Sandıklı Belediyesi ev sahipliğinde Akdağ’da bir araya gelecek Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği temsilcileri ve üyeleri İlçe Kapalı Pazar Yerinde bir araya geldi.

Sandıklı Kaymakamlığı ve Sandıklı Belediyesi ev sahipliğinde Akdağ’da bir araya gelecek Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği temsilcileri ve üyeleri İlçe Kapalı Pazar Yerinde bir araya geldi.


Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Afyonkarahisar İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Adalet Atacan; “Afyonkarahisar’da turizm çeşitliliğini artırmanın gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda kamp ve karavan turizminin Afyonkarahisar’a önemli katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz. Afyonkarahisar ilimizde ilkini gerçekleştirdiğimiz Kamp ve Karavan Turizm Festivali ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl de, “Ülkemizin, ilimizin göz bebeği olan Akdağ tabiat parkımızda bu tür çeşitli etkinlikleri devam ettirmek arzumuz ve isteğimizdir. Bu tarz güzel bir mekânı ilçemize ve Sandıklı Belediyemize kazandıran önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanımıza canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. O bir adımdı. O adımın sonuçlarında da böylesine kıymetli misafirleri Sandıklı’mıza getirmek oldu” dedi.


Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise; “Buraya gelen misafirlerimiz ile güzel dostluklar geliştireceğiz. Karavan turizmini temsilen gelen değerli arkadaşlarımızın, başta sosyal medya olmak üzere burada gördükleri güzellikleri paylaşmalarını kendilerinden rica ediyorum. Böylelikle ilçemizin gelişmesine de ciddi anlamda katkı sağlayacaktır” dedi.


Türkiye’nin bütün bölgelerinden karavan tutkunlarının Sandıklı ilçesine geldiğini belirten Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Hayriye Yıldız; “Biz dernek olarak tamamımız buradayız. Antalya, İzmir, Trabzon, Ordu, Türkiye’nin her yerinden herkes var. Burada toplandık ve biraz sonra Akdağ’a çıkacağız. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Valiliğinin katkıları ile buradayız. Çok mutluyuz. Herkesi bekliyoruz. Pazartesi günü Sandıklı’ya tekrar gelip Afyonkarahisar’a gideceğiz ve buradan da kortej sonrası dağılacağız” dedi.


Daha sonra karavancılar kamp kurmak için ilçeden Akdağ’a hareket etti. Etkinliğin ikinci gününde Akdağ Kocayayla’da yöresel ürünlerin stantları kurularak yöresel ürünlerin ikramı, Akdağ gezisi ve fidan dikimi yapılacak. Pazar günü ise Akdağ’dan Hüdai Kaplıcalarına gelmesi ve burada çamur etkinliği, termal havuz etkinliği düzenlenmesi planlanıyor. Pazartesi günü ise ilçeden saat 10.00’da karavancıların Afyonkarahisar’a hareket etmesi bekleniliyor. Afyonkarahisar’da pazartesi günü saat 12.00’de karavanların bir araya gelerek şehir turu atması bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Görenler şaşırdı: Tavuk mu horoz mu Bursa’nın İnegöl ilçesinde mobilya fabrikası sahibinin hobi olarak beslediği yarı tavuk-yarı horoz görenleri şoke ediyor. Sağ tarafı tavuk, sol tarafı horoz özelliklerini taşıyan kanatlı hayvanın Türkiye’de örneği yok. İngiliz bilim adamları, ender rastlanan, erkek ve dişi özelliklerini birlikte taşıyan (jinandromorf/karmaeşeyli) Sam adı verilen yarı tavuk, yarı horoz örneği İnegöl’de yaşandı. Bursa’nın İnegöl İlçesinde hobi olarak kanatlı hayvan yetiştiren mobilya fabrikası sahibi İsmail Şentürk, geçtiğimiz yıl tavuklarının kuluçkaya yattığı yumurtalardan dünyaya gelen yarı tavuk yarı horoz özelliklerini taşıyan hayvanı görünce şoke oldu. Olayı anlatan İsmail Şentürk, "Geçen sene tavukların altından yumurtadan çıkan bir hayvanımız. Gün geçtikçe, büyüdükçe hayvanın cinsiyetiyle alakalı karar verme aşamasında sıkıntılar yaşadık. Bazen horoz dedik bazen tavuk dedik. Tam olarak büyüdüğünde yarı horoz yarı tavuk olduğunu anladık. Bunun araştırmasını yaptık. Dünyada çok az rastlanılan bir vaka. Bizde olması sürpriz oldu. Bunu da paylaşmak istedik. Üreme anlamında bir şey söz konusu değil. Horoz veya tavuklarla eşleşmiyor. Yumurta da yapmıyor. Bunun sonucunda çift cinsiyetli olduğu için yönelme yok. Bundan dolayı yavru alma söz konusu olamaz. İlginç bir durum. Daha önce İngiliz bilim adamlarının önlerine böyle bir durum gelmiş. Bunu üniversitelerde araştırmaya almışlar. Bizim ilgimizi çekti" dedi. Özelliklerinden bahseden Şentürk, "Sağ tarafı tavuk, ibiği tamamen kısa, ince ve tamamen yeşil. Sol tarafında ibiği uzun, tamamen horoz. Sol bacağı sarı, horozların sarı olur genelde. Tavukların yeşilimsi. Aynı özellikleri taşıyor. Vücudunun yarısı da daha az gelişmiş tavuk gibi. Sol tarafı daha iri horozlar gibi. Budunda bile sağ budu daha zayıf, sol budu daha etli. Şu an salıyoruz araya ama eşleşme söz konusu değil. Hem horozlarla hem tavuklarla kavga ediyor. Tamamen farklı bir cinsiyet. İlgi alaka varsa üniversite araştırmak isterse oralara teslim edebiliriz" diye konuştu.