İhlas Haber Ajansı

SON DAKİKA

TGRT Haber Canlı İzle

Sandıklı'nın geleneksel 'haşhaşlı tahinli' Ramazan pidesi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayında yapılan haşhaşlı tahinli pide bu yıl da rağbet görüyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayında yapılan haşhaşlı tahinli pide bu yıl da rağbet görüyor.


Sandıklı'da Ramazan ayında iftar saatine yakın yapılan pideye ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor. Ramazan pidesi vatandaşların evlerinden getirdiği haşhaş, tahin ve sıvı yağ karışımı ile yapılıyor. Öğleden sonra fırına getirilen malzemeler ustalar tarafından hamur ile buluşturulurken yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakılıyor. İftar saatine yakın taş fırında pişirilen pideler ilçe halkı tarafından hem iftarda hem de sahurda tüketiliyor.


Pidenin yapımını anlatan pide ustası Mehmet Karaca, bu işin yapımının biraz meşakkatli olduğunu söyledi. Fırın sahibi Eşref Yıldırım ise "Bu pide yöresel yemeğimizdir. Ramazan ayı boyunca 30 gün bu pideyi çıkarıyoruz, Haşhaşlı tahinli herkese tavsiye ederim çok lezzetlidir" dedi.

BUGÜN NELER OLDU?

GERİ BİLDİRİM

Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.