GENEL - 04 Aralık 2018 Salı 16:03

Şuhut’ta İŞKUR başvurularına yoğun talep

A
A
A
Şuhut’ta İŞKUR başvurularına yoğun talep

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından çevre temizlik ve çeşitli branşlarda personel alımı başladı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından çevre temizlik ve çeşitli branşlarda personel alımı başladı.


Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde iş başvurularının bugün itibariyle başladığını duyan vatandaşlar, İŞKUR şubesine adeta akın etti. Şuhut Belediyesi İŞKUR şubesinde sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya giren vatandaşlar, Şuhut Belediyesi İŞKUR şubesinin açılmasıyla içeriye alındı. Yoğun talebin olduğunu gören İŞKUR yetkilileri ise vatandaşları içeriye sırayla aldı. İŞKUR başvuru belgelerini tamamlayan vatandaşlar, dua ederek haklarında hayırlısı olmasını diledi. İşe alınacak kişilerin mülakat sisteminden geçirileceğini hatırlatan İŞKUR yetkilileri, kayıtların 7 Aralık Cuma günü sona ereceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Öğrencilerin tasarladığı 18 proje sergilendi Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 18 projenin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlendi. Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 6 öğretmenin gözetiminde 36 öğrencinin aktif katılımıyla 18 projenin sunulduğu fuarın açılış programına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ve Şube Müdürü Emel Bayer, okul müdürleri, diğer okullardan öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gezen ziyaretçiler öğrencilerin hazırlamış oldukları projeleri inceleyerek detaylı bilgi aldı. Proje koordinatörü Didar Rübeyda Ramadan ve öğrencileri ile birlikte yapay zekanın etik olup olmadığının araştırılmasını, Scrach kodlama programında Matematik ders oyununu, 3 boyutlu düşünebilmenin yanında 3D dünyasında gezip keşif yapıp inşa etmeyi sağlayan ve kendi mahalle tasarımını yapan, buğday ununa alternatif muz kabuğundan un elde ederek atık gıdanın engellenmesi, Metaverse evrenlerinin meta alışveriş gibi evrenlerin tanıtımını, geometrik şekillerin somutlaştırmayı amaçlayan projeleri; Fen Bilimleri Öğretmeni Dudu Durğan ve öğrencileri rüzgar enerjisinden ev elektriği enerjisi üreten projesi; Türkçe Öğretmeni Özlem Cabbar Gül ve öğrencileri Manisa iline ait yöresel kelimelerle sözlük ve oyun projesi; İngilizce Öğretmeni Nesibe Öztürk Gürlekoğlu ve öğrencileri İngilizce dil eğitiminde web2 araçlarının kullanımı ile ilgili ve değerler eğitimi konulu projeleri; Teknoloji Tasarım Öğretmeni Dilek Zoroğlu ve öğrencileri yaşanabilir, yenilenebilir enerji ile sürdürülebilir yaşam merkezleri projeleri; Bilişim Öğretmeni Metehan Başpınar ve öğrencileri hassas sensör ile park eden araç ve robot tasarımları; Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Çiçek ve öğrencileri soba (karbonmonoksit) gazını bildiren cihazın kullanımı, tarımda sulama için elektrik enerjisine alternatif güneş enerjisi kullanma ve güneş enerjisi ile hareket eden araç tasarladı. İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş projeler hakkında bilgi alırken, ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
Kayseri Melikgazi’nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor Melikgazi Belediyesi Battalgazi Mahallesi’nde 36 adet daire ve 3 adet dükkandan oluşan 1 blok için kentsel dönüşüm ihalesi düzenledi. Melikgazi’nin birçok mahallesinde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin imajını yenileyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Battalgazi Mahallesi’nde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İnovatif projelerin merkezi Melikgazi için kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik veren Başkan Palancıoğlu; "Vatandaşların huzur ve güvenliği için depreme dayanıklı, nitelikli binaların hayati önem taşıdığının bilincindeyiz ve bu bilinç ile ilçemizin imajını yenilemeye, çehresini güzelleştirmeye devam ediyoruz. Melikgazi’mizin birçok yerinde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile vatandaşlarımızın yaşam alanını güzelleştirdik. Eski, alt yapı sorunu olan, depreme dayanıksız evlerin yerine, vatandaşlarımızın güvenliği ve refahı için her detayı düşünerek yeni yapılarımızı hayata geçiriyoruz. Yarınların Melikgazi’sini inşa ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dönüşüm ve yeniliğin gerekliliğini bilerek ilçemize daha nezih, daha konforlu yapılar kazandırıyor; mahallelerimizi sosyal yaşam alanları, parklar ve gerçekleştirdiğimiz çevre düzenleme çalışmaları ile daha modern hale getiriyoruz. Bu kapsamda Battalgazi Mahallesi’nde 1 blok, 36 adet daire ve 3 adet dükkanı kapsayan kentsel dönüşüm ihalemizi gerçekleştirdik. Yapılarımız inşallah en kısa sürede tamamlanacak ve hak sahiplerine teslim edilecek. İhaleyi kazanan firmamızı tebrik ediyor; hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Muğla Muğla BİLSEM Türkiye’de en çok bilimsel proje hazırlayan 2’nci okul Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), bilimsel çalışmalar kapsamında Türkiye genelinde en çok proje hazırlayan ikinci okul oldu. Bu yıl Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nca 18’incisi düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması Ege Bölge finali Denizli’de bugün sona erecek. Ege bölgesinden yapılan 887 projeden 100 tanesi jüriler tarafından sergilenmeye değer görülerek bölge finaline davet edildi. Bölge finalinde başarılı olan projeler ise Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacak. Yarışmaya damga vuran Muğla Bilim ve Sanat Merkezi ise hazırladığı yetmiş proje ile Türkiye geneli en çok proje hazırlayan ikinci okul oldu. Davet edilen on üç proje ile de Türkiye geneli en başarılı dördüncü okul oldu. Ege bölgesi özelinde ise bölgeye davet edilen yüz projeden on üçüne sahip olarak Ege Bölgesinin zirvesine yerleşti. Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bilimsel üretkenliklerini en üst seviyeye çıkararak bu yıl Türkiye’ye damgasını vurdu. Muğla’dan bir devlet okulunun bütün istatistikleri alt üst ederek bilimsel başarılarıyla Türkiye gündemine oturması bizleri çok mutlu etti. Bu başarının mimarı sevgili öğrencilerimizi ve fedakâr öğretmenlerimizi tebrik ederim. Burada 13 ekibimizde toplam 36 kişilik dev bir kadro bulunmaktayız. Buradan güzel başarılar alarak Muğla’ya dönmeyi planlıyoruz. Ayrıca tek faaliyetimiz bilimsel projeler değil, bilimsel yayınlar ve bilimsel öğrenci bildirilerinde de Türkiye gündemine oturmaya hazırız. Bize çalışmalarımızda her zaman destek veren Valiliğimize, Muğla İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay Bey’e ve yöneticilerimize teşekkür ederiz” dedi.
Samsun Yıllık işletme cetvellerinde son tarih 30 Nisan Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, sanayi işletmelerinin ‘yıllık işletme cetvelleri’ni 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini hatırlatarak, verilmemesi durumunda işletmelere 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacağının altını çizdi. Müdür Selahattin Altunsoy, sanayi sicil belgesi sahibi işletmelerin 2023 yılına ait yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini hatırlattı. Altunsoy, “Sanayi sicil belgesi alan işletmeler aynı kanunun 5. maddesine göre her yıl vermek zorunda oldukları bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini takvim yılı sonundan itibaren en geç dört ay içinde (30 Nisan tarihine kadar) bağlı bulundukları İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerine bildirmek zorundadırlar. Bu çerçevede sanayi siciline kayıt olan işletmelerin 2023 yılına ait yıllık işletme cetvellerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan SGM 2014/11 no’lu Tebliğin 11’nci maddesi uyarınca e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden (http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir. Yoğunluk yaşanmaması için girişler son güne bırakılmamalıdır. Sistem 7 gün 24 saat açık olduğundan mesai saatleri dışında ve hafta sonları da girişler yapılabilir. Söz konusu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere aynı kanunun ilgili maddeleri uyarınca 2024 yılı için belirlenen 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacağından, ilgililerin cezai müeyyideye maruz kalmamaları açısından 30 Nisan 2024 tarihine kadar 2023 yılı yıllık işletme cetvellerini sistem üzerinden vermeleri önem arz etmektedir. Sanayi işletmeleri tereddüt edilen hususlarda bizzat İl Müdürlüğümüz Sanayi Sicil Birimine müracaat edebileceği gibi kurum telefondan da bilgi ve yardım alabileceklerdir” dedi.