GENEL - 28 Ocak 2019 Pazartesi 11:10

Tescilli ’Keşkek’ büyük emekle hazırlanıyor

A
A
A
Tescilli ’Keşkek’ büyük emekle hazırlanıyor

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinin yöresel yemeği olan ve çömlekte özel olarak yapılan keşkek, vatandaşların lezzet odağı olmaya devam ediyor.

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinin yöresel yemeği olan ve çömlekte özel olarak yapılan keşkek, vatandaşların lezzet odağı olmaya devam ediyor.


Şuhut ilçesinde esnafından vatandaşına herkesin sevdiği, yöresel keşkek yemeğine Türkiye’nin dört bir tarafından gelen misafirler de büyük ilgi gösteriyor. Esnafın da iş yerlerinde sabah kahvaltısı olarak tükettiği vazgeçilmez yöresel yemeğin ustası İsmail Aydoğmuş, 10 yıldan beridir keşkek pişirip ilçe halkına ve misafirlere sunduğunu anlattı. Aydoğmuş, "Yöremize has olan keşkek belki de bir asırdan beri ilçemizde bilinmekte ve keyifle yenilmektedir. Biz de kendi işletmemizi açtıktan sonra sürekli olarak devamını sağladık. 10 Yıldan beri gelen müşterilerimize ikram ediyoruz. Akşamdan hazırlanan ve içinde, göce, löp et ve zıpkın (etli kuyruk kemiği) olan keşkeği fırına sürüyoruz. Sabaha kadar sönük olan fırında kendi halinde pişiyor ve sabah bunun dövme işleminden geçirdikten sonra müşterilerimize servis ediyoruz’’ dedi.


İsmail Aydoğmuş, Afyon ve civar ilçelerine çömlekle bu yemeği gönderdiklerini anlatarak, "Keşkeğimiz Şuhut Belediyesi tarafından tescillenmiştir. Artık Şuhut’a özgü bir keşkeğimizdir inşallah ve bunu tüm Türkiye’ye tanıtmak amacındayız" diye belirtti.


İşletme Müdürü Sabahattin Akkaya ise konuyla ilgili açıklamalarında, ‘’Biz keşkeği 1 gün önce akşam hazırlığını yapıyoruz. Göce, hayvanın döş kısmı ve zıpkını çömleğe atıyoruz. Sonra içine su koyuyoruz ve sonra bunu fırına veriyoruz. Sabah geldiğinde fırından çıkarıyoruz keşkek pişince bunun dövme işlemine geçiyoruz. Ustam keşkeği dövdükten sonra servis haline geliyor. İlçemizde yöresel bir lezzet halinde yenmektedir. İşletmemize Afyon’da guruplar halinde bayağı gelenler var. Şuhut’ta iyi biliniyor seviliyor bu yemek. Biz mesela işletmemizde günlük 2 çömlek keşkek satıyoruz. Şu anda keşkek satışları çok güzel’’ dedi.


Müşterilerden Afganistan uyruklu Nasibullah Azizi konuyla ilgili açıklamalarında, ‘’Ben Afganistan’dan geldim ve burada çalışıyorum. Keşkeği çok seviyorum ben her zaman lokantaya gelip yiyorum. Ülkemde bu yemek yok, burada yiyince çok sevdim" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.