GENEL - 19 Ekim 2020 Pazartesi 16:15

Ağrı Belediyesi Doğu Anadolu’da bir ilki gerçekleştirecek

A
A
A
Ağrı Belediyesi Doğu Anadolu’da bir ilki gerçekleştirecek

Ağrı Belediyesi başlattığı proje ile şehir içi yollara beton asfalt dökerek, Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında bir ilki gerçekleştirecekDaha önce Türkiye’de Kara Yolları ve Çimento Müstahsilleri Birliği’nin protokolle başlattığı Çevre Dostu yüzde 100 yerli olan beton yol uygulamasına, Ağrı Belediyesi de başlatmış olduğu proje ile dahil oldu.

Ağrı Belediyesi başlattığı proje ile şehir içi yollara beton asfalt dökerek, Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında bir ilki gerçekleştirecek


Daha önce Türkiye’de Kara Yolları ve Çimento Müstahsilleri Birliği’nin protokolle başlattığı Çevre Dostu yüzde 100 yerli olan beton yol uygulamasına, Ağrı Belediyesi de başlatmış olduğu proje ile dahil oldu.


Kentte Arkoz Ağrı Çimento Fabrikası tarafından sağlanan teknik destek ve danışmalık hizmeti ile Ağrı Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, tamamen yerli malzemeden imal edilen beton yollar, asfalt yola kıyasla maliyet açısından üçte bir (1/3) oranında daha düşük olacak. Ayrıca mevsimsel hasara karşı da daha dayanıklı olan beton yollar, bozulma oranı bakımından ise asfalt yola oranla en fazla yüzde 5.5 olması bakımından da avantaj sağlayacak.



"Betonun özelliği C-30, kalınlığı da 20 santimetre"


Kentte ilk olarak Vali Konağı Caddesi’nde başlayan beton asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan projeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Doğu Anadolu’da bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Biz beton yolu yapmaya çalışıyoruz. Betonun özelliği C-30, kalınlığı da 20 santimetre. Ağrı’da 1 kilometrelik bugün deneme yol yapıyoruz. Daha önce bunun 7-8 gündür altyapı çalışmasını yapıyorduk. Bu hem asfalttan daha sağlam hem daha uzun ömürlü. Doğu Anadolu Bölgesi’nde de ilk olarak Ağrı Belediyesi bunu yapıyor. İnşallah eğer biz başarılı olabilirsek Ankara’dan gelen mühendisler var. Çimento fabrikasından gelen mühendisler var. Soğuğa dayanıklı yeni bir formül geliştirdiler. O formül eşliğinde buraları yapıyoruz. Amacımız bütün Ağrı’nın, mahalle araları dahil, sokaklarını ve caddelerini beton yolla yapmak. İnşallah başarılı oluruz. Doğu Anadolu Bölgesi’ne de örnek oluruz. Bu çok önemli bir mesele. Çünkü biliyorsunuz ilimizde en fazla hem asfalt sıkıntısı var hem de asfalt plentlerinin sıkıntısı var. Bizim kendi asfalt plentimiz de yok. Bir diğer sevindirici tarafı normalde asfaltın hammaddesi ve diğer birçok üründe dışarıya bağlıyız ve ithal ediyoruz. Ama bu öz ve öz Türk malı. Özellikle Ağrı Çimento Fabrikası’nın buna öncülük etmesi bizi çok sevindirmiştir. Arkoz Çimento yetkililerine de çok teşekkür ediyorum. Türkiye Çimento görevlileri ve mühendisleri Ankara’dan geldi. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız da beton yol için bizi teşvik ediyor. Bizim de talebimiz vardı. İnşallah başarılı olacağız. Bu yapacağımız 1 kilometrelik cadde ile en kısa zamanda Ağrı’nın her tarafına yetişmeye çalışacağız" dedi.



"Seçim dönemindeki kitapçığımızda yazdığımız projeler bizim için bir şeref meselesidir"


Başkan Sayan açıklamasının devamında, belediye olarak kentteki diğer çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, seçim döneminde verdikleri vaatleri tek tek yerine getireceklerini ifade etti.


Pandemi sürecinde çalışmalarda bir takım aksaklıklar yaşandığını kaydeden Sayan, "Ağrı Belediyesi olarak belki çok şey yapıyoruz ama çok şey anlatamıyoruz. Bugün 20 milyona yakın bir yatırımla yıllardır kangren haline gelen çöp alanımızı elektrik üretimine açtık. Bir hafta sonra elektrik üretimine başlıyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tesisi sessiz sedasız bir şekilde kuruldu. Belki birilerinin haberi yoktu. Buradan söylemek lazım 21 Aralık’ta ahır projesinin ihalesi yapılıyor. Murat Nehri’nin Millet Bahçesi ve Taşlıçay Deresi ile birleştirme projesi, yani Türkiye’nin en büyük projelerinden birisinin ihalesi yapılıyor. Yüzüncü Yıl Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları ve 500 konut ile başlama ihalesi yapılıyor. Fırat Mahallesi 2’nci etap TOKİ konutları ile ilgili son aşamaya geldik. Onunla ilgili de ihale yapılacaktır. Dolayısıyla dört bir taraftan bir şantiye şeklinde bunu yapıyoruz. Diğer taraftan Et Entegre Tesisleri için hem özel sektör hem devlet yetkilileri geçen hafta da Hazine Genel Müdürü ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı pilot il olarak ilan edilen Erzurum, Ağrı ve Diyarbakır için buraya geldiler. Burada çok büyük bir tesis yapıyoruz, bunu da gerçekleştiriyoruz. Diğer projelerimiz ile birlikte seçim dönemindeki kitapçığımızda yazdığımız projeler bizim için bir şeref meselesidir. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Ama yaptığımız her şeyi görmeyen arkadaşlar var. Onların da gerçek amaçlarını biliyoruz, neler yapmak istediklerini biliyoruz. Bizi üzen şey ise bu görmeyen arkadaşlarımıza bazı arkadaşlarımızın destek vermesidir. İnşallah eninde sonunda doğru yerini bulacaktır. Taş yuvarlanır yuvarlanır doğru yerini bulur. Biz Ağrı için kendimizi feda ediyoruz, çalışıyoruz, çabalıyoruz. Ağrı dediğim gibi verdiğimiz bütün vaatleri yerine getiren bir belediye başkanlarını belki de ilk defa görecekler. Yeter ki sabretsinler. Yüzyıllık bir enkazın bir yılda ya da bir buçuk yılda hele hele bu pandemi döneminde bitirileceğini kimse tahmin etmesin. Ama biz inşallah Allah’ın izniyle verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Birileri bize çamur atmaya kalkıştığı zaman, onların gerçek amaçlarını da biliyoruz. Biz kimseye haraç vermeye alışmadık, dolayısı ile ben senin hakkında iyi yazı yazacağım, şunu bana ver diyenlerin hepsinin kayıtları bizde mevcuttur. Günü geldiğinde bunu halkımızla paylaşacağız. Biz buraya iş yapmaya geldik. Biz buraya bazılarına para vererek kendi amaçlarımız için kullanmaya gelmedik. Bunu da yapmayacağız. Onlar da yazdıkları ile kalacaklar" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti 28 Mart’ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek 6 ilçe ziyaretinde bulundu. Sabah erken saatlerde başladığı programını gece yarısı tamamlayan Başkan Zolan, “Enerjimizi, gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz” dedi. İlçe ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. 1 günde 6 ilçeyi ziyaret eden Başkan Zolan, yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek binlerce hemşehrisi ile kucaklaştı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 28 Mart 2024 Perşembe günü ilçe ziyaret programına Bekilli ilçesinin Kutlubey Mahallesi ile başladı. Buradan Baklan ilçesini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Başkan Zolan, daha sonra Bozkurt ilçesinin İnceler Mahallesi ve ardından Cumalı Mahallesi’ni ziyaret etti. Bozkurt ilçesinin Sazköy ve Tutluca mahallerini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Pamukkale ilçesindeki Akvadi Parkı’nda düzenlediği iftar programına katıldı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılandı Daha sonra Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği iftar programına da katılarak esnafla buluşan Başkan Osman Zolan, buradan Çivril ilçesinin Özdemirci Mahallesi’nde hemşehrileriyle bir araya geldi. Başkan Zolan son olarak Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde bulunan Sevindik Mahallesi’nde coşkulu kalabalığa hitap etti. 28 Mart programında Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Başkan Zolan, 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, güzel ev sahiplikleri için vatandaşlara teşekkür etti. “Hizmet destanları yazmayı sürdüreceğiz” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11 ayın sultanı ramazan ayının manevi atmosferini tüm hemşehrileriyle paylaşmak için yoğun bir program gerçekleştirdiklerini söyledi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren her zaman vatandaşlarla iç içe olduklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Allah’ıma şükürler olsun güzeller güzeli şehrimizde taş üstüne taş koymaya, geleceğe eser bırakmaya devam ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın teveccühü ile hizmet destanları yazmayı sürdüreceğiz. Güler yüzüyle her zaman bizleri destekleyen, motivasyonumuzu artıran hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Biz, bitmek tükenmek bilmeyen bu enerjimizi, bu gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz. Allah’ım razı olsun. İnşallah el ele gönül gönüle yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.
Karabük 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi Seçim çalışmaları kapsamında mahalle halkı ile iftar programlarında bir araya gelen AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde vatandaşın yoğun desteği ile karşılandı. Yerel seçimlere 2 gün kalırken, Karabük’te heyecanda giderek yükseliyor. Gece gündüz durmadan vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evler de AK Parti Karabük İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı. 5000 Evler Cumhuriyet, 75. Yıl ve Bahçelievler mahalleleri sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programında Özkan Çetinkaya’yı coşkuyla karşılayarak, desteklerini bir kez daha dile getirdiler. Semazen gösterisinin de yer aldığı iftar programı sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Adayı Çetinkaya, "Mübarek Ramazan ayı ve seçimlere sayılı günler kala siz değerli mahalle sakinleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah 31 Mart’ta 15 yıllık bir duran dönemden kurtulacağız. Allah’ın izniyle 1 Nisan’da inşallah hep beraber yükselişe geçeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren Karabük’ün her mahallesi, 5000 Evler başta olmak üzere hızlı bir şekilde tüm mahallelerimizin problemlerini ihtiyaçlarını biliyoruz ve hızlı bir şekilde çözmek için geliyoruz.” dedi. Program boyunca Çetinkaya, mahalle sakinleriyle bire bir ilgilenerek, onların sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı. Düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Çetinkaya için destek istedi.