GENEL - 16 Eylül 2019 Pazartesi 17:06

Ağrı’da Yetenek Taraması Veli Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

A
A
A
Ağrı’da Yetenek Taraması Veli Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Ağrı’da Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Merkez okulların üçüncü sınıf öğrencilerine yapılan testler sonucunda projeye seçilen öğrencilerin velilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ağrı’da Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Merkez okulların üçüncü sınıf öğrencilerine yapılan testler sonucunda projeye seçilen öğrencilerin velilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda Spor Şube Müdürü Cemil Budak velilere toplantı hakkında bilgi verdi.


Budak konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen projenin amacı; sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaygınlaştırmak, toplumda spor yapma kültürü yerleştirmek, çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek ve yetenekli çocuklarımızın üst düzey sporcu olarak yetiştirilmesini sağlamaktır. 2018-2019 içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile 81 ilde eş zamanlı yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi kapsamında, çocuğunuzun spora yatkınlığı yapılan tarama sonuçlarında belirlenmiş olup, bu öğrencilerimize 2,4 ve 6 aylık özel eğitimler olmak üzere il müdürlüğümüz antrenörleri tarafından özel spor eğitimleri verilecektir” dedi.


Budak, yaptığı açıklamanın ardından projenin devamında sporcu velilerinden kendilerine ve çocuklarına destek vermelerini istedi. Toplantı soru ve görüş bildirimleri ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.