- 18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:06

AİÇÜ’de “Başarılı Bir İşin Sırrı” konferansı düzenlendi

A
A
A
AİÇÜ’de “Başarılı Bir İşin Sırrı” konferansı düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), iş yaşamında başarılı olmanın yollarının anlatıldığı “Başarılı Bir İşin Sırrı” Konferansı yapıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), iş yaşamında başarılı olmanın yollarının anlatıldığı “Başarılı Bir İşin Sırrı” Konferansı yapıldı.


AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’nda Ağrı Valiliği, AİÇÜ ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Dosso Dossi Holding Yönetimi Kurulu Başkanı Hikmet Erarslan, il protokolü, akademisyen ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Konferansın açılışında konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut “Ağrı Doğubayazıtlı hemşerimiz olan iş insanı Hikmet Eraslan, tecrübe ve deneyimle geçmiş bir hayata sahip başarılı bir iş insanı. Aynı zamanda iş dünyası dışında da sanat ve yazarlıkla uğraşmakta. Dezavantajlı olarak nitelendirilen bir bölgeden çıkarak hem ülkemiz hem de dünyada kendinden söz ettirmiş bir marka oluşturdu. Gerçekleştirdiği moda etkinlikleriyle ülkemizin görünümüne katkı sağlayan Eraslan, ilham alınabilecek bir iş insanıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlere iyi bir rol model olabilecek olan iş insanımızı üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade ediyorum” diye konuştu.


“Başarılı Bir İşin Sırrı” Konferansı’nda konuşan Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Beş sektörde faaliyet gösteren Holdingimiz, Türkiye’de ihracat sıralamasında 40. sırada yer almaktadır. Yaklaşık 30 bin istihdam sağlamaktayız. Show’u Business (iş) için kullanıyoruz. Holding olarak 300 markanın ürününü 40 ülkeye pazarlıyoruz. İş ile tatili birleştiren, yüzlerce markayı binlerce müşteri ile buluşturan dev bir organizasyon olan Dosso Dossi Fashion Show dünyanın en büyük moda etkinliklerinden biri oldu. Bu yola çıkarken başarısız olmaktan hiçbir zaman korkmadım. Çünkü başarıya giden yol başarısızlıktan ve bu süreçten aldığınız tecrübelerden geçmektedir. Sizlere tavsiyem, kendinizi donanımlı bireyler olarak yetiştirin, cesur olun, hayatı kovalayın ve kararlarınızın arkasında durun. Sizleri gelecekte başarılı bir rakip olarak görmek istiyorum” diye konuştu.


Konferans, soru cevap ve hediye takdimiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.