GENEL - 19 Aralık 2019 Perşembe 18:38

Seramik sergisinde satılanlar gençlere burs olarak verilecek

A
A
A
Seramik sergisinde satılanlar gençlere burs olarak verilecek

IC İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr.

IC İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer’in seramik eserlerinden oluşan sergisinin açılışı, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı kurucusu İbrahim Çeçen, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, IC Vakfı bursiyerleri, sanatçı ve sanatseverlerle gerçekleşti.


10 senedir IC Vakfı’nın Genel Müdürü ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan Dr. Meral Dinçer, sanatın her yaşta öğrenilebilir ve geliştirilebilirliğinden yola çıkarak, herkesin sanatın bir


kolu ile içi içe yaşamasının, mutlu, hoşgörülü ve sağlıklı bir


toplumun mutlak şartı olduğunu ifade etti.


Meral Dinçer, “Ben sanatçı değilim, keşke olabilseydim, seramiği öğrenmeye ve amatörce yapmaya çalışıyorum. Sanatçı olabilmek çok özel yetileri ve kişiliği gerektiriyor. Ancak ben, bu ilerlemiş yaşımda, gençlikte yapamadıklarımızı yapabileceğimizi ve hiçbir şey için geç kalınmadığını göstermek istedim. 2 yıldır yoğun iş tempomun yanında seramik dersi alarak, üretmeye başladım. Seramik kili ile buluşunca tüm stres, olumsuz enerjiniz gidiyor. Üretmek ve sanatın bir kolu ile ilgilenmek hem sizi daha çok hayata bağlıyor, hem de hayata bambaşka bir gözle bakmanızı sağlıyor. Sanatla ilgilenmek aslında nefes almak gibi, tüm canlıları, yaşamı sevmek” dedi.


Meral Dinçer’in amatörce başlayan seramik sevgisi, aynı zamanda vakıfcılık duygusuyla, gençlere sevgisi ile birleşince, serginin amacı da buna yöneldi. IC Vakfı olarak yıllardır eğitim, sağlık, spor konularında pek çok anlamlı projeler yaptıklarını ifade eden Dinçer, sergideki seramik eserlerinin satışından elde edilen tüm geliri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde okuyan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine eğitim bursu olarak bağışlayacağını ifade etti. Meral Dinçer, “Aslında hepimizin bireysel de olsa eğitim için yapacağımız şeyler var. Bu sergide satılan bir obje, belki de bir gencimizin 1 aylık yurt parasını veya 1 yıllık eğitim ihtiyacını karşılayacak. Dolayısıyla seramikleri alanlar da öğrencilerin eğitimine bir parça da olsa da destek vermiş olacaklar. Ben de ürettiğim seramiklerin gençlerin eğitimine katkı sağlamasından dolayı büyük mutluluk duyacağım” dedi.


Serginin 16-23 Aralık tarihleri arasında IC Vakfı’nda gezilebileceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”