- 06 Mayıs 2021 Perşembe 11:47

Aksaray Valisi Aydoğdu zimem defteri geleneğiyle vatandaşların borçlarını kapattı

A
A
A
Aksaray Valisi Aydoğdu zimem defteri geleneğiyle vatandaşların borçlarını kapattı

Aksaray Valiliği, Osmanlı’dan gelen zimem defteri geleneğiyle yardıma muhtaç vatandaşların bakkallara olan borçlarını kapattı.

Aksaray Valiliği, Osmanlı’dan gelen zimem defteri geleneğiyle yardıma muhtaç vatandaşların bakkallara olan borçlarını kapattı.


Aksaray Valiliği öncülüğünde 48 mahallede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından desteklenen vatandaşların mahalle bakkallarına olan veresiye borçları ödendi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray’da güzellik ve iyiliklerin örnek olacak şekilde büyüyerek çoğaldığını söyledi. Daha önce Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında tam kapanmadan etkilenen yerel üreticilere destek olmak için ulusal ve yerel marketlerin günlük üretim ve satış yapan üreticilerin ellerindeki ürünlerini satın alacağını açıkladıklarını, örnek ve önemli bir dayanışma örneğini Aksaray olarak gösterdiklerini aktaran Vali Aydoğdu, yine çok anlamlı bir iyilik hareketini daha kentte hayata geçirdiklerini söyledi.


15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gazetecilere açıklamada bulunan Vali Aydoğdu, vali yardımcıları ve birim amirleri ile merkezde bulunan 48 mahallede SYDV tarafından desteklenen vatandaşların borçlarının ödemek için hep birlikte eş zamanlı bakkalları ziyaret edeceklerini belirterek, “Aksaray yine güzel bir hayırseverlik örneği gösteriyor. Aksaray merkezde bizim 48 mahallemiz var. Bu mahallelerimizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı alışveriş yapan veresiye defterine borç yazdıran insanlarımız var. Bugün bütün birim amirlerimizle bu bakkallarımıza gideceğiz. Orada veresiye olarak alışveriş yapan SYDV tarafından desteklenen vatandaşlarımızın borçlarını Ramazan ayında valilik olarak kapatacağız ”dedi.



“Bizi biz yapan değerlerimizi unutmamalıyız”


Vali Aydoğdu açıklamasında, “Bu zor günlerde bu farkındalıkları yapmamız bizi biz yapan değerleri unutmamamız gerekiyor. Küçük küçük iyilikler, güzellikler yaparak bir sinerji halinde bunun her tarafa dalga dalga yayılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.


Vali Aydoğdu ve birim amirleri, daha sonra araçlarla ayrılarak mahalle bakkallarını ziyaret etti. Bakkalların veresiye defterlerini kontrol eden Vali Hamza Aydoğdu, veresiye defterlerindeki borçları ödeyerek, bakkal sahiplerine zor dönemlerinde vatandaşlara gösterdikleri iyi niyetleri nedeniyle teşekkür etti. İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç ve tüm daire müdürleri mahallelere dağılarak defter borçlarını kapattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.