ASAYİŞ - 25 Temmuz 2021 Pazar 18:40

Aksaray’da bayram tatilinin son günü uygulamalar sıklaştırıldı

A
A
A
Aksaray’da bayram tatilinin son günü uygulamalar sıklaştırıldı

Aksaray’da bayram tatilinin son gününde trafik ekipleri karayollarında uygulamalarını artırdı.

Aksaray’da bayram tatilinin son gününde trafik ekipleri karayollarında uygulamalarını artırdı.


Aksaray’da Kurban Bayramını il dışında geçiren ve bir ilden başka ile seyahat eden vatandaşların yoğun olarak kullandığı karayollarında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tatilin son gününde uygulamalar sıkı tutuldu. Aksaray - Nevşehir karayolu başta olmak üzere, Aksaray’ı çevre illere bağlayan Ankara, Konya ve Adana karayollarında hem radar hem de trafik güvenliği uygulaması yapıldı. Uygulama noktalarına yakın mevkilerde konuşlandırılan radar araçlarıyla denetim yapan polis hız limitini aştığı belirlenen araçları uygulama noktasında durdurdu. Yüzde 20, yüzde 30 ve yüzde 50 hız sınırlarını geçen sürücülere cezai işlem uygulandı. Öte yandan polis ekipleri bayram dönüşünde olan sürücüler ve araçlarda yolcu olarak bulunan vatandaşlara seyahat ettikleri süre boyunca uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Emniyet kemeri uygulaması yapan trafik ekipleri kural ihlalinde bulunan sürücü ve yolculara cezai işlem uyguladı. Sürücülere trafik güvenliğinin sağlanması açısından yoğunluğun çok olduğu karayollarında araç kullanımları ve hız kontrolleri hakkında uyarılar yapıldı.



Radara yakalanan sürücülere 3 sınırdan cezai işlem uygulandı


Karayollarında belirlenen 3 farklı hız limitini aşan 13 sürücüye cezai işlem uygulandı. Yüzde 20’lik limit aşımında 4 sürücüye bin 256 lira para cezası kesilirken yüzde 30 ve yüzde 50 hız limitini aşan 9 sürücüye ise 5 bin 868 lira para cezası kesildi. Toplamda 7 bin 124 lira para cezasının kesildiği radar uygulamasında sürücülere hız limitini aşmamaları ve kural ihlalinde bulunmamaları hakkında uyarı yapıldı. Trafik güvenliği ve hızın getirebileceği olumsuzluklar hakkında sürücülere bilgi verilirken, polis ekipleri radar uygulamasında hem büyük araç hem de küçük araçlar üzerinde dikkatli davrandı.



Emniyet kemeri takmayan 8 sürücüye ceza kesildi


Karayolları üzerinde araç kullanırken emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 8 sürücü uygulama noktasında durduruldu. Ehliyet ve araç belgeleri sorgulanan 8 sürücüye emniyet kemerini takmamaktan toplamda bin 152 lira para cezası uygulandı. Cezai işlemi tamamlanan sürücülere emniyet kemerinin ihlali sonucu meydana gelebilecek olumsuzluklar hakkında bilgi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı İzmir’de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan’a kaçan ve İnterpol’ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’nda yakalan cinayet zanlısı, Sırbistan’a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye’ye getirilmesinin ardından İzmir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kendi arazisine ot toplamaya giden bir vatandaş, ağacın altında erkek cesedi gördü. Cesedi gördükten sonra durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik’e ait olduğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda, Çelik’i öz abisi Erol Çelik’in (32) öldürdüğünü tespit etti. Sırbistan havalimanında yakalandı Ayrıca şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürlüğünce aynı gün saat 16.10 kalkışlı Sırbistan Belgrad Nikola Tesla Havalimanına 17.15 varışlı uçağa binmiş olduğu, uçağın Sırbistan’a inişine yaklaşık yarım saat olduğu anlaşıldı. Olayın üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı, Interpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu ve Sırbistan makamlarıyla ilgili daire başkanları iletişime geçerek şüphelinin Sırbistan ve Interpol polislerince uçaktan indiği esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimanında muhafaza altına alınması sağlandı. İzmir polisi Türkiye’ye getirdi Urla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ise şüpheli Erol Çelik için kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Türkiye’den hareket eden İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Sırbistan ülkesine intikal ederek muhafaza altına alınan şüpheliyi Türkiye’ye havayolu ile getirdi. Aralarındaki husumetten dolayı kardeşini öldürmüş Cinayet şüphelisi Erol Çelik’in sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Urla Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.