SAĞLIK - 19 Nisan 2022 Salı 11:13

Aksaray’da zabıtalar ani baskınlarla denetim yapıyor

A
A
A
Aksaray’da zabıtalar ani baskınlarla denetim yapıyor

Aksaray’da Ramazan fırsatçılarına yönelik geniş güvenlik önlemleri alan Aksaray Belediyesi, zabıta birimliyle halk sağlığını korumak ve güvenli alışveriş çerçevesinde gün boyu ani baskınlarla denetim yapıyor.

Aksaray’da Ramazan fırsatçılarına yönelik geniş güvenlik önlemleri alan Aksaray Belediyesi, zabıta birimliyle halk sağlığını korumak ve güvenli alışveriş çerçevesinde gün boyu ani baskınlarla denetim yapıyor.


Aksaray’da vatandaşların güvenli bir şekilde Ramazan alışverişlerini yapmaları için Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ani baskınlarla fırın, market ve diğer gıda işletmelerini denetliyor. Gıda satışı yapılan iş yerlerinde fiyat, gramaj ve son kullanma tarihli ürünler gibi denetimleri yapan zabıta ekipleri tüm ürünleri tek tek inceliyor. Fırınlarda ekmeklerin gramajını hesaplayarak üretim alanlarının hijyen kontrolünü yapan zabıta ekipleri Fırıncılar Odası Başkanlığı tarafından belirlenen ekmek ve pide fiyatlarına göre yapılan satışları da kontrol ediyor. Zabıta ekipleri fırınlarda her bir köşede hijyen kontrolü yaparken, Ramazan’da en çok tüketilen pideleri pişmeden önce ve piştikten sonraki hallerini görmeden fırından ayrılmıyor. Marketlerde Ramazan alışverişini yapan vatandaşların arasına karışan zabıtalar, raflardaki ürünlerin son kullanma tarihleri başta olmak üzere, raf fiyatı ile kasa fiyatlarını karşılaştırıyor. Raflardan çektikleri fotoğraflarla ürünleri sepete koyan zabıta ekipleri alışveriş yapıyormuş gibi kasadan geçirdiği ürünlerin raf fiyatları ile kasaya yansımalarını kontrol ediyor. Vatandaşların Ramazan’da sıklıkla kullandıkları ürünler kasadan geçmediği sürece marketten çıkılmıyor. Vatandaşlardan büyük beğeni toplayan zabıtalar esnaflara da uyarılarda bulunuyor.



“Eksik gramaj ve olumsuzlukla karşılaşılmadı”


Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Komiseri Feridun Han, “Bugünkü market denetlememizde raflardaki ürünlerle kasalardaki etiket fiyatlarını karşılaştırdık. Karşılaştırdığımızda her hangi bir sorunla karşılaşılmadı. Ramazan dolayısıyla bu denetlemelerimizi sürekli yapmaktayız. Aksaray ilimizde bulunan fırınlarda yapmış olduğumuz denetlemelerde de hijyen konusunda ve fırıncılar odasından alınmış olan fiyat listesi doğrultusunda yaptığımız denetlemede de her hangi bir sorunla karşılaşmadık. Denetlemiş olduğumuz fırınlarda hijyen konusunda çok titizlerdi. Ekmek ve pide gramajları tamdı. Eksik gramajla karşılaşılmamıştır” dedi.


Denetlenen marketlerden birisinin yetkilisi olan Sinan Önemli denetimleri doğru bulduklarını ve sıklıkla yapılmasını istediklerini belirterek, “Belediyemizin yapmış olduğu denetimlerden memnunuz. Bu tür denetimleri sıklıkla yapmalarını istiyoruz. Fiyatların kontrolü, hijyenin temizliğin kontrolü, bu gibi konularda bizlere de yardımcı olmaları bizlerin eksikleri tamamlama konusunda yardımcı olmaları bizim için önemlidir. Ayrıyeten müşterilerimizin bizlerden daha verimli hizmet alabilmeleri için bu tür denetlemelerin sıklaştırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.