EKONOMİ - 29 Nisan 2022 Cuma 15:10

Giyim mağazalarında bayram hareketliliği başladı

A
A
A
Giyim mağazalarında bayram hareketliliği başladı

Aksaray’da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayramlık alışverişi yapmak isteyen vatandaşların mağazaların yolunu tutmasıyla kentteki mağazalarda bayram hareketliliği başladı.

Aksaray’da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayramlık alışverişi yapmak isteyen vatandaşların mağazaların yolunu tutmasıyla kentteki mağazalarda bayram hareketliliği başladı.


Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yurt genelinde olduğu gibi Aksaray’da da vatandaşların alışveriş telaşı başladı. Bayramlık kıyafet almak için mağaza mağaza gezen vatandaşlar giyim sektöründe hizmet veren işletmeleri canlandırdı. Bayram hareketliliğinin başladığı giyim mağazalarında vatandaşlar hem kendilerine hem de ailelerine kıyafet seçti. Bayrama özel yeni sezon ürünlerini tezgaha yerleştiren esnaflar bayram öncesi ürün çeşitliliğini artırırken, bayram hareketliliği ile birlikte yaz sezonunu da açtı. Bayram alışverişi ile birlikte yaz sezonunda da işlerinin açıldığını belirten esnaflar bayram sonrası yaz sezonunda yoğunluk beklediklerini dile getirdi.


Giyim mağazası işletmecisi Orhan Avan (26), “Çok şükür işlerimizde biraz da olsa hareketlenme var. Bayramda daha da iyisini bekliyoruz. Ümit ediyoruz. Kış sezonunu geçtiğimiz sezon kötü geçirdik. Ama bu sezondan ümitliyiz. Vatandaşlarımız hem yazlık hem bayramlık alışverişlerini yapabilirler. Şimdiden herkesin tüm Müslüman aleminin bayramını kutluyorum” dedi.


Erkek giyim mağazasından bayramlık ve yazlık alışveriş yapan Oğuzhan Eser (30), “11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle beraber oruçlarımızı tutuyoruz. Akşamları alışverişe çıkıyoruz. Biraz geziniyoruz. Ekonomik durumu belli her yerin ama ona rağmen hem yaz alışverişleri hem de bayram alışverişini bir araya getirerek biraz daha esnafta mutlu oluyor. Bizde kendi en azından cebimizdeki paraya göre alışverişlerimizi tamamlıyoruz. Durumlar ortada bakalım yaz dönemi nasıl geçecek” diye konuştu.


Bayan giyim mağazası işleten Ayşe Eskil (29) ise, “İnsanlar hem yazlık alışverişini yapıyorlar hem de bayram alışverişini yapıyorlar. Aslında yaz sezonunu da biz bu vesileyle açmış olduk. Günden güne tabii ki çok artış oluyor. Yani bayrama yaklaştıkça daha fazla artış oluyor. Bu bizi esnaf olarak sevindiriyor. İnşallah daha iyi olur. Son 7 gün kaldı kışı zor geçirdik. Ekonomik durumlardan dolayı yazdan umutluyuz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.