SPOR - 02 Aralık 2018 Pazar 14:16

(Özel Haber) Futbolcu kızlar imkansızlıklar içinde çıktıkları maçlarda 1. Lig mücadelesi veriyor

A
A
A
(Özel Haber) Futbolcu kızlar imkansızlıklar içinde çıktıkları maçlarda 1. Lig mücadelesi veriyor

Kadınlar Türkiye 2.

Kadınlar Türkiye 2. Ligi’nde mücadele eden ve maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma noktasına gelen Aksaray Hasandağı Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın futbolcuları, zor şartlarda çıktıkları müsabakalarda rakipleriyle mücadele etmeye çalışıyor.


Kadınlar Türkiye 2. Ligi’nde mücadele eden Aksaray Hasandağı Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma noktasına geldi. 5 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar Ligi’nde mücadele eden takım, geçen yıl 3. Lig’de şampiyon olarak Kadınlar Türkiye 2. Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Zaman zaman maçlara aç çıktıklarını ifade eden genç futbolcular, takımlarına destek isterken, Teknik Direktör Osman Yatkın da ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.



Osman Yatkın: "Takımın yok olması demek kızlarımızın yok olması demek"


Aksaray Hasandağı Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Osman Yatkın, şehrin takıma sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Takımımız bu sezon 2. Lig’de. Geçen yıl 3. Lig’i şampiyon olarak bitirdik ve şehrimizi 2. Lig’de temsil etmekteyiz. Ama çok güçlükler yaşıyoruz. Yani deplasmanlara gitmekte çok sıkıntı yaşıyoruz. Takımı ligden çekme derecesine bile geldik. Bize şehrin sahip çıkmasını istiyoruz. Şehrimizi temsil ediyoruz. Bu şehrin armasını taşıyoruz. Bugüne kadar birçok yerden sözler aldık ama sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Bu takım Aksaray’ın takımı. Aksaray’ı temsil ediyor. Bizim gibi çevremizde başka kadın futbol takımı yok. Sadece Aksaray’da var. Bu sene hedefimiz 1. Lig’e çıkmak ve bu yolda hafta sonu grubun 2.’si olan Samsun takımını yendik sahamızda. Üst sıralara doğru ilerledik. Şehrin bize destek olmasını istiyoruz. Eğer bu takım kaybolursa kızlarımız kaybolacak. Takımda oynayarak, ek puanlar kazanarak BESYO’yu kazanıyorlar ve bu şekilde hayata tutunmaya çalışıyorlar. Bu takımın kaybolması demek bu kızlarımızın da kaybolması demek. Bu şehrin bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Bugüne kadar sahip çıkanımız olmadı. Olmadığı için de çok zor durumdayız. Takımımızı neredeyse ligden çekme seviyene geldik” dedi.



Cansu İriş: “Bazen maçlara aç çıktığımız günler oluyor"


İki yıldır futbol oynadığını belirten 18 yaşındaki futbolcu Cansu İriş, “Geçen yıl transfer oldum. Burada üniversite okuyorum. 2. Lig’e yükseldik. Geçen sene 3. Lig’de şampiyon olduk. Şu an cidden çok sıkıntılar içindeyiz. Gittiğimiz bazı yollar bin kilometreydi, 9 saatlik, 10 saatlik. Gidecek mazot parası yok. Bazen maçlara aç çıktığımız günler oluyor” dedi.


Bir diğer oyuncu Aybuke Ayku ise, “Çok fazla maddi sıkıntılar çekerek bu takımda oynamaya çalışıyoruz. Ama hiçbir şekilde arkamızda destek olan kimse yok. Yardım bekliyoruz. Burada onlarca liseye, üniversiteye giden arkadaşlarım var. Ailelerinden çok uzakta oynayanlar var. Birisi de benim. Biz bundan şikayetçi değiliz ama en azından bize bir maddi destek olsa iyi olur. Yeri geldi maçlara aç gittik. Ama elimizden gelen her şeyi yaptık. Arkamızda hiçbir şekilde durulmadı. Aksaray’da sadece bir tane kadın futbol takımı var ve bu takımın kapanmasını istemiyoruz. İnşallah arkamızda dururlar” dedi.



Nazlı Feride: “Deplasmanlara giderken araba bulamıyoruz”


Takım kaptanı 19 yaşındaki Nazlı Feride de destek beklediklerini ifade ederek, "Bu açık ve ortada. Deplasmanlara gidiyoruz; aç, susuz. Kızlar kendi cebinden alıyorlar. Deplasmanlara giderken araba bulamıyoruz. Ailemizden hiçbir şekilde para almıyoruz. Bu şekilde idare etmeye çalışıyoruz. Ama desteğimiz olduğu zaman biz başarılı bir takımız zaten, daha başarılı olabiliriz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.