ÇEVRE - 04 Mayıs 2021 Salı 18:53

Tam kapanma süreci alt yapı için avantaja dönüştürüldü

A
A
A
Tam kapanma süreci alt yapı için avantaja dönüştürüldü

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde başlattığı alt yapı seferberliğine tam kapanma sürecinde hız verildi.

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde başlattığı alt yapı seferberliğine tam kapanma sürecinde hız verildi. Yolların, cadde ve sokakların kapanma sürecinde boş kalmasını fırsat bilen belediye ekipleri alt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Kanalizasyonu eksik olan mahallelerde kanalizasyon şebeke hattı çalışması yapan ekipler daha önceden hazırlanan planlar doğrultusunda çalışmalar yürüterek tam kapanma süreci bittiğinde hizmetlerin kesintiye uğramadan verilmesini planlıyor. Vatandaşlara kesintisiz sağlıklı ve kaliteli bir içme suyu hizmeti sunmak adına kent merkezinde asbest boruların yeni nesil borularla dönüşümü de bu dönemde sürdürülüyor. Alt yapı alanında gerçekleştirilen bu büyük dönüşüm projesi ile ömrünü tamamlamış sağlıksız içme suyu boruları polietilen yeni nesil borularla değiştiriliyor. Kısım kısım gerçekleştirilen boru değişiminin yapıldığı noktalarda diğer alt yapı eksiklikleri de giderilerek kalıcı olarak bölgede hizmet kesintisinin olamaması planlanıyor. Asfalt serim çalışmaları ve kaldırım çalışmaları gibi üst yapıyı ilgilendiren konularda alt yapı eksikliklerinin giderilmeden yapılmamasına özen gösteriliyor.


Yapılan alt yapı çalışmaları için değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, tam kapanma sürecinde daha önceden planlanan bölgelerdeki alt yapı eksikliklerinin giderildiğini belitti. Başkan Dinçer, tam kapanma dönemini alt yapı çalışmaları için fırsata çevirdiklerini söyledi. Trafikte araç sayısının azalması nedeniyle ekiplerin çalışmalarında çok daha hızlı yol aldığını ve aksamaların yaşanmadığını dile getiren Dinçer, vatandaşların evlerinde bu süreci sağlık içerisinde geçirdikten sonra onlara yenilenmiş daha konforlu ve kesintisiz hizmetler sunacaklarını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ünye, oryantiring yarışlarına ev sahipliği yaptı Ordu’nun Ünye ilçesinde, 17 ilden 300 sporcunun katılımı ile ilk defa oryantiring yarışması düzenlendi. Ünye Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından oryantiring okul sporları küçükler ve yıldızlar grup yarışması Ünye’de gerçekleştirildi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan sporcularla yarış öncesi bir araya gelerek başarılar diledi. 17 ilden 300 sporcunun katıldığı yarışlar Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Şehrin çeşitli yerlerine konulan hedefleri harita üzerinden bulmaya çalışan sporcular, parkuru kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonucunda bireysel ve grup halinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “2002 yılından beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandığı sürecin 2024 ayağını Ünye’de bu yıl hayata geçiriyoruz. Bundan sonra inşallah sürekli olarak bunu devam ettiririz. İl sayısını da arttırmış oluruz. Biz bu yarışa katılan sevgili çocuklarımızı şehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken hem de şehrimizi tanıma fırsatları buldular. Şehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmiş oldular. Aynı zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanıtmak adına bizim elçimiz olacaklar. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise, “Misafir öğrencilerimizi içimizde görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimize katıldıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve belgeleri takdim edildi.