ASAYİŞ - 28 Ekim 2020 Çarşamba 23:44

Yoldan çıkıp takla atan aracın sürücüsü yaralandı

A
A
A
Yoldan çıkıp takla atan aracın sürücüsü yaralandı

Aksaray’da kontrolden çıkarak takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.

Aksaray’da kontrolden çıkarak takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.


Kaza, Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Kızılkaya Köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İsmail K. (21) idaresindeki 33 RK 373 plakalı otomobil sürücüsünün bir anlık dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıktı. Takla atan aracın sürücüsü yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Turizm Haftası’nda öğrencilere Mimar Sinan’ın evi gezdirildi 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik ile öğrencilere Mimar Sinan’ın evi gezdirilerek tanıtımı yapıldı. 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kayseri’de düzenlenen program çerçevesinde, Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi’nde bulunan ünlü mimar Mimar Sinan’ın evi gezilerek tanıtıldı. Düzenlenen etkinlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun tarafından katılımcılara Mimar Sinan hakkında bilgi verilirken, Mimar Sinan Evi Sorumlusu Ahmet Bektaş da öğrencilere ve diğer katılımcılara evin içini gezdirerek odalar ve özellikleri hakkında bilgiler verdi. Program ile ilgili açıklama yapan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, “15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesindeki etkinliklerimizde bugün de Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas’tayız. Valiliğimiz himayesinde çok çeşitli etkinlikler düzenledik bu hafta. Sağ olsunlar turizm derneklerimiz ile beraber çok farklı etkinlikler ve burada farklılık oluşturmak için etkinlikler düzenledik. Bugün de turizm sektöründen olsun, turizm fakültesi öğrencilerinden, lise öğrencilerinden ve vatandaşımızın katılımıyla Ağırnas’a geldik. Burada özellikle Mimar Sinan’ın doğduğu bu evde Sinan’ı anlatalım istedik. Biraz önce Mimar Sinan’la ilgili bilgiler verdik. Bunun dışında da buradan Ağırnas’taki yeraltı şehri ve Koramaz Vadisi’ne yönelik bir yürüyüşümüz olacak. Hafta çerçevesinde çok çeşitli etkinlikler düzenledik ve burası da özellikle dünya mimarlık tarihine adını duyurmuş Mimar Sinan’ın doğduğu ev olması ve onun burada büyüyüp sonrasında Osmanlı Cihan Devleti’nde, ülkenin çeşitli yerlerinde devasa eserler bırakan bir mimar olmasını anlatalım istedik” dedi. Düzenlenen programa Kayseri İl Kültür Müdürü Şükrü Dursun, lise ve üniversite öğrencileri, akademisyenler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Malatya Başkan Taşkın: “Kaybedecek vaktimiz yok” Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çamurlu Mahallesi’nde Sosyal Konut Projesi kapsamında temeli atılan ve tamamı Battalgazi Belediyesi tarafından yapılacak olan sosyal konutların inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Taşkın, “Battalgazi Belediyesi olarak, sosyal konutlar konusunda yaptığımız, yapacağımız çalışmalarla vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedefliyoruz” dedi. Battalgazi’nin yeniden inşası ve ihyası için çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Bugün yaptığımız incelemelerle projenin ilerleyişi hakkında önemli bilgiler aldık. Tamamı belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar titizlikle sürüyor. Yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bizler vatandaşlarımızın yararına olan ne varsa onu yapmaya kararlıyız. Bu proje kapsamında yapılan ve yapmayı planladığımız konut projeleriyle ev alma durumu olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bu projede yer alan her konut, sadece bir yapı değil, aynı zamanda birçok ailenin huzur ve güven içinde yaşayabileceği sıcak bir yuva olacak. Kaybedecek vaktimiz yok. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan ödün vermeden hareket ederek vatandaşlarımızın refahını artırmak için çaba göstereceğiz. İlçemizin her köşesinde daha iyi yaşam şartları oluşturmak için durmadan çalışacağız. Bizlerin en büyük amacı vatandaşlarımızın yüzündeki mutluluğu görmek. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, değerli hemşehrilerimizin desteğiyle sosyal belediyecilik ilkelerimizi daha da güçlendirerek çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.