EKONOMİ - 10 Nisan 2022 Pazar 12:04

Amasya Valiliği ayçiçeği tohumu desteğini artırdı

A
A
A
Amasya Valiliği ayçiçeği tohumu desteğini artırdı

Amasya Valiliği geçen yıl başlattığı ayçiçeği tohumu desteğini bu yıl daha fazla artırdı.

Amasya Valiliği geçen yıl başlattığı ayçiçeği tohumu desteğini bu yıl daha fazla artırdı. Geçen yıl dağıtılan tohumlarla 55 bin dekar alanda üretim gerçekleşirken bu yıl yüzde 75 hibe desteğiyle 80 bin dekarlık alanda ekim yapılacak.


Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Özel İdaremizin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla 80 bin dekarlık alanda ekilmek üzere toplam bedeli 6,4 milyon TL olan 3 bin 200 ünite tohumu yüzde 75 hibe desteğiyle üreticilerimize teslim ediyoruz” dedi.


Son 2 yıldır tüm dünyayı etkileyen küresel salgın ve Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş dolayısıyla gıda arzının tarımın taşıdığı stratejik önemi bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Vali Masatlı, “Özellikle temel gıda ürünlerinden olan yemeklik yağlarda yaşanan fiyat istikrarsızlığı ülkemizde yüksek oranda kullanılan ayçiçek yağının milli imkanlarla üretilmesini daha da önemli kılmıştır” diye konuştu. Mustafa Masatlı, ayrıca 2021 yılında bu bilinçle hem yaşanan kuraklığın etkilerini asgari seviyede tutmak, hem de ülkenin kısmen ithalatını yaptığı ayçiçeği üretimine katkı sunmayı istediklerini söyledi.


Dağıtılan tohumların Amasya tarımına ve çiftçisine hayırlı olmasını dileyen Masatlı, “Amasya’mıza her alanda büyük yatırımlar yaparak insanımızın yaşam standartlarını yükselten başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize, bu proje özelinde Tarım ve Orman Bakanlığımız ile İl Genel Meclisimize ve Özel İdaremize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Destekten faydalanan çiftçilerden Nazlı Hatipoğulları da nadas alanlarda ayçiçeği ekilecek bu proje sayesinde 2 bin liralık tohumu 500 lira harcayarak aldıklarını söyledi.


İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde hak sahibi çiftçilere tohum dağıtımı yapılan programa AK Parti İl Başkanı Ekrem Toto, Belediye Başkan Yardımcısı Celil İnce ve diğer yetkililer katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart Dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell, kartlı ödeme sistemlerinin yerli çözümü TROY’u Paycell Kart’la birleştirdi. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, yurt içi alışverişlerinde kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim yaşayabilecek. Türkiye’nin önde gelen finansal hizmetler platformu Paycell, inovatif çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından kurulan ve işletilen yerli ve milli kart seçeneği olarak geliştirilen TROY kart, kullanıcıların ilgisine sunuldu. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, bu kartı yurt içi alışverişlerinde kullanabilecek. Tüm finansal işlemler kullanıcının hizmetinde Verilen bilgilere göre; kullanıcılarına herhangi bir bankacılık sistemine dâhil olmadan tek uygulama üzerinden tüm finansal işlemlerini yapma ayrıcalığı sunan Paycell’de kolayca fatura ödenebiliyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor, kayıtlı tüm kartlar dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini ve para transfer işlemlerini kolayca yaparken, Colendi Menkul Değerler aracılığıyla Borsa İstanbul’daki şirketlerden hisse alım satım, Amerikan Borsalarına yatırım ve Emtia alım satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini, yatırımlarını ve para transfer işlemlerini yaparken, tüm kartlarını dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Paycell’den ya da Turkcell mağazaları ve anlaşmalı üye iş yerlerinden faturalarını ödeyen kullanıcılar, faturalarını ödedikçe puan da kazanıyor. Paycell, TR Karekod ile tüm müşterilerine kart bakiyeleri ile cüzdan üzerinden hızlı ödeme ödeme imkânı sağlarken, Turkcell kullanıcılarına harcamalarını faturalarına yansıtma ayrıcalığı sunuyor. Anında kullanıma hazır ön ödemeli Paycell Kart yalnızca telefon numarasıyla aktive edilerek tüm alışverişlerde kullanılabiliyor. Paycell uygulaması bugüne kadar 26 milyondan fazla kez indirildi ve uygulama aracılığıyla 8,5 milyondan fazla alışveriş yapıldı. Ayrıca Paycell’in işyerleri için özel avantajlarla sunduğu Sanal POS, Android POS, Vitrin ve Linkle Ödeme çözümleri, müşterilerine yenilikçi ve güvenli ödeme kabul ürünleriyle hizmet vermek isteyen işletmelerin tercihi oluyor.
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.