ASAYİŞ - 21 Haziran 2020 Pazar 14:05

Amasya’da trafik kazası: 1 ölü

A
A
A
Amasya’da trafik kazası: 1 ölü

Amasya’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Amasya’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.


Kaza, Amasya’nın Suluova ilçesi Harmanoğlı köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Amasya yolu üzerinde meyve sebze satıcılığı yapan Mehmet Maraz (42) yol kenarına park ettiği aracından inmeye çalıştığı sırada Amasya istikametinden gelen Ramazan Zorlu yönetimindeki 05 EA 457 plakalı otomobil çarptı. Kazada yaralanan Mehmet Maraz 112 Acil Servis ekipleri tarafından Suluova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Maraz, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti


Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de Valilik koltuğuna oturan öğrenci makam aracıyla gezerek protokolü selamladı Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in koltuğuna oturan öğrenci, valilik makam aracına binerek protokolü selamladı. Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkulu şekilde kutlandı. Günün ilk programı Gümüşhane Valiliği önünde yer alan Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından çelenk bırakılmasıyla başladı. Programın devamında Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Başak Okur, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in makamına oturdu. Valilik makamına oturan Okur okulunun bahçesinin asfaltla kaplanmasını istediğini dile getirdi. Daha sonra Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’i arayan Başak Okur, yeni görevinde başarılar dileyerek bayramını kutladı. Burada sona eren programın ardından Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, makam koltuğunu devrettiği öğrenci ile birlikte makam aracına binerek kutlama programının devam edeceği Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’na gitti. Burada protokolü de selamlayan Okur, protokolde vali için ayrılan koltuğa oturarak programı buradan takip etti. Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen gösteriler izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Buradaki programın ardından Gümüşhane Yenişehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen Uçurtma Festivali’nin ardından kutlama programı sona erdi.
Niğde Başkan Özdemir, Makamını 7. Sınıf Öğrencisi Tuğba’ya Devretti Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, makamını temsili olarak Atatürk Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi Tuğba Kılınç’a devretti. Temsili Belediye Başkanı Tuğba Kılınç, makam koltuğuna oturur oturmaz yaptığı açıklamada, yıkılan eski valilik binası ve çevresindeki boş alanı “100. Yıl 23 Nisan Çocuk Parkı” olarak düzenleyip tüm Türk ve dünya çocuklarına armağan edeceklerini müjdeledi. Tuğba Kılınç, makam devir törenine okul müdürü Mustafa Yıldırım ve öğretmenleri ile birlikte geldi. Temsili Belediye Başkanı Tuğba Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak bu koltuğa oturmasının, Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelmesinden onur duyduğunu belirterek, “Biz de belediyemizi Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarına sahip çıkan 100. yılımıza yakışır bir anlayışla yönetmeye devam edeceğiz” dedi. Niğde Belediyesi’nin çok farklı koldan hizmetlerini sürdürmekte olduğunu belirten Tuğba Kılınç, “Bu konuda Emrah Başkanıma teşekkür ediyorum, hizmetlerini takdirle takip ediyorum. Bir şehri yaşanılır kılan, onun güler yüzü olan en önemli unsuru temizliği, ulaşım kolaylığı, parkları, bahçeleri gibi çevre düzenlemesi ve kültürel faaliyetlerdir diye düşünüyorum. Ama en önemlisi sokaklarında huzurla mutlu bir şekilde yürünebilen özellikle kız çocuklarının şehrin her yerinde istediği gibi korkusuzca huzurla gezebileceği bir şehir inşa edebilmektedir” diye konuştu. Belediye başkanlığı döneminde kaldırımların esnaflar değil yayalar tarafından kullanılması, mahallelerde çevre düzenlemesi, yeni mesire ve park alanlarının yapılması, bütün mahallelere belediye kreşlerinin açılması gibi çalışmalar yürüteceğini söyleyen Tuğba Kılınç, Park ve Bahçeler Müdürünü telefonla arayarak, Atatürk Ortaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin okul çıkışlarında güvenli geçiş sağlayabilmesi için üst geçit yapılmasını ve Atatürk Ortaokulu’na bir güvenlik kulübesinin yapılması talimatını verdi. Yıkılan Valilik binasının çevresine 100. Yıl 23 Nisan Çocuk Parkı yapacaklarını da müjdeleyen temsili Belediye Başkanı Tuğba Kılınç, parkı tüm Türk ve dünya çocuklarına armağan edeceklerini ifade etti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Çocuklarını iyi yetiştiren toplumların geleceğe güvenle bakabileceğine vurgu yapan Başkan Özdemir, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamımızı bugün öğrencimiz Tuğba’ya teslim ettik. Çocuksslarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak toplum olarak hepimizin görevi olmalıdır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 104. Açılış yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Ordu Başkan Güler’in koltuğuna Nehir Çağla oturdu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in makam koltuğu, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Nehir Çağla Bektaş’a teslim edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan çocukları ağırladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleneksel hale gelen çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde Başkan Vekili Tezcan, Dr. Mehmet Hilmi Güler’in makamını 3. sınıf öğrencisi Nehir Çağla Bektaş’a bıraktı. Temsili Başkan Çağla Bektaş’a arkadaşları Ela Sare Vayni ve Mustafa Samet Şimşek de eşlik etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan temsili Başkan Nehir Çağla Bektaş anlamlı bir konuşma yaptı. Bektaş, “Öncelikle Belediye Başkanımız Hilmi Güler’e makam koltuğuna oturma fırsatı verdiği için teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Bugün Büyük Önder Atatürk’ün milli egemenlik ateşini yaktığı ve bağımsızlığa ulaşma yolunda başlattığı mücadelenin en önemli adımıdır. Türk milleti için kutlu bir gündür. Atatürk 23 Nisan’ı biz Türk çocuklarına emanet etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Biz çocuklar bunun gururunu yaşıyoruz. Bize emanet edilen değerlerimizi Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda koruyacağımıza söz veriyoruz. Bugünün çocukları yarının büyükleri olarak gösterdiğiniz güvene verdiğiniz değere ve sevgiye layık olacağız. Tüm dünyada barış ve sevgi dolu, çocukların mutlu olduğu nice güzel bayramlar umuduyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Temsili Başkan Bektaş’ın konuşmasının ardından Ela Sare Vayni ve Mustafa Samet Şimşek de isteklerini dile getirdi. İlk olarak okullarda eksikliklerin giderilmesini talep eden öğrenciler, sokak hayvanları için de her türlü desteğin verilmesini istedi. Program sonunda çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Vekili Celal Tezcan onlara çeşitli hediyeler de takdim etti. 75. yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Zeki Fidan, Sınıf Öğretmeni Nazlı Emeksiz, Matematik Öğretmeni Zeynep Kübra Bektaş’ın da yer aldığı temsili makam devir teslim töreni fotoğraf çekimi ardından sona erdi.
İstanbul Taksim’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı Taksim’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pek çok ülkeden gelen çocuklarla birlikte coşkuyla kutlandı. Etkinlikler çerçevesinde Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri ve pek çok ülkeden çocuklar katıldı. Çocukların gösterileriyle başlayan tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Tören pek çok siyasi parti temsilcilerinin Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmasıyla sona erdi. "Her ülkeden buraya geldiler, çok şükür çok mutluyuz" Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığını söyleyen Muhammed Savaş, "Atatürk’e çok teşekkür ederim. Tabi ki mutluyum, neden mutlu olmayayım ki benim bayramım sonuçta. Her ülkeden buraya geldiler, çok şükür çok mutluyuz" şeklinde konuştu. "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun diyoruz" 8 yaşındaki Efe Diallo Ercan ise, "Çok güzel hissediyorum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun diyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Çok güzel hissediyorum, mutluyum" ifadelerini kullandı. "Kalbimiz Gazze’deki çocuklarla birlikte" 14 yaşındaki Malak Al-Atrash, "Gazze’deki çocuklar savaş mağduru ve sürekli bombalama nedeniyle son derece korkuyorlar. Bayram onlar için neşe kaynağıydı ama bu yıl değil. Dünyadaki diğer çocuklar gibi normal bir çocukluk yaşamıyorlar. Kalbimiz onlarla birlikte, durumlarının düzelmesini temenni ediyoruz, geçmiş olsun diliyoruz" dedi. Gazze’deki yıkımı gördüklerini söyleyen bir çocuk ise, "Biz onların yanındayız, Allah’ın izniyle tüm gücümüzle destekleyeceğiz. Umarım Filistin özgürleşir" diye konuştu. Mahmoud Al-Sweiti ise, "Beytüllahim’deki Dheisheh Kampından , Türkiye’deki Çocuk Bayramı’nı kutlamak için geldik ve kutlamalara katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda Gazzeli çocukların durumuna da üzülüyor ve onların mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyoruz" diye konuştu.
Batman Vali koltuğuna oturan öğrenci, yeşil alanların artırılmasını istedi Batman Valisi Ekrem Canalp’ın koltuğuna oturan öğrenci, yeşil olan talebinde bulundu. Mehmet Akif İnan İlkokulu öğrencisi Cemil Cengiz, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle kısa süreliğine vali oldu. Temsili olarak kısa süreliğine vali olan minik öğrenci; satranç, yeşil alan ve sportif alanların yapılması yönünde talepte bulundu. Makamını öğrenciye devreden Batman Valisi Ekrem Canalp, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Vali Canalp, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümü münasebetiyle minik öğrencimizi makamımızda ağırladık ve makamımızda oturttuk. Öğrencimizin verdiği talepleri not alacağız. Yeni valilik binası yapacağız. Yeni yapacağımız valilik binası yatırım programına girdi. Yeni Batman Valiliği binası yapıldığı zaman biz burayı yıkacağız. Bu binanın yerine kent parkı yapacağız. Burası kent parkı ve kent meydanı olacak. Dolaysıyla kentin içindeki yeşil alan miktarı, kentin en merkezi konumundaki bir yer olarak katkıda bulunacak. Şu anda da son 6-7 yıl gibi bir periyotta da yeşil alan miktarı iki katına çıktı. Ama yeterli mi, yetmez. Çok daha yenilerinin, çok daha fazlalarının, çok daha ötesini düşünmek, hayal etmek ve yapmak gerekir. Tebrik ediyorum sizi de. İnsanların sağlıklı ortamlarda yaşayabilmeleri için en önemli hususlardan bir tanesi yeşil alan miktarlarını artırmak. Özelikle de parklar. Özelikle de çocuklarımızın da huzur içerisinde zamanlarını geçirebilmesi için parkların sayısını artırmak, onlara yapılmış olan en güzel bir hizmettir” dedi. Valilik makamına gelen temsili öğrenciye, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da eşlik etti.